Genieten in Andalusië
Wonen, werken, studeren of op vakantie in Andalusië
Search
Close this search box.

MENU

Search
Close this search box.
Fietstour Pia bikes Sevilla

#07 Op stap in Sevilla

Picture of Bart
Bart
Leestijd: 3 minuten

Op stap in Sevilla

Een bezoek aan de provincie Sevilla is uiteraard niet compleet zonder een bezoek aan de prachtige stad Sevilla. Inmiddels kennen we de stad al aardig en voelen we ons hier steeds meer thuis. Het is prachtig zonnig weer waardoor je bijna vergeet dat het november is. Ideaal om op stap te gaan. Dat doen we dit keer op de fiets.

maria-luisa-park-sevilla-pia-tours

Op de fiets

Af en toe is het fietsen hier nog best een uitdaging. Er zijn fietspaden in het centrum maar ook de voetgangers in de binnenstad maken hier graag gebruik van. We slalommen tussen de wandelaars door het centrum en gaan de prachtige bezienswaardigheden die Sevilla kent af.

rivier-guadalquivir-sevilla
Pia fietstour in en door Sevilla

Pia tours

Naast Finca Angela heeft Angela ook het bedrijf Pia tours. Bij Pia tours kan je terecht voor o.a. fietstours, wandeltours, tapastours en nog veel meer om Sevilla te leren kennen! Vandaag gaan we mee op fietstour met de enthousiaste reisgids Mirja. We zijn met een klein groepje, het is ideaal fietsweer en het is gezellig druk in de stad. In het weekend komt de stad nog net iets meer tot leven dan doordeweeks en zijn, naast de toeristen, ook de Sevillianen op de terrassen te vinden.

fietsen-door-sevilla-pia-fietstour
Op de fiets langs de kathedraal

Paella

Zo fietsen we onder meer langs het Alcazar, de kathedraal, Plaza de Toros en Plaza de España en krijgen we uitgebreide informatie over al deze bezienswaardigheden. Daarnaast zoeken we tussendoor het terras op voor een drankje en om te genieten van de zon. Na de tour slenteren we door de binnenstad op zoek naar een plek om een hapje te scoren. Als je in Spanje bent kan een pannetje Paella natuurlijk niet ontbreken en daar kiezen we beiden voor. De één met vis, de ander vega. Het smaakt ons erg goed en we sluiten op deze manier ons bezoek vandaag in Sevilla in stijl af.

Groepsfoto Pia Tours Sevilla
Paella Santa Cruz Sevilla

Het WK gaat beginnen!

Morgen zijn we weer terug dan begint het WK voetbal voor Oranje. Om toch een beetje de Nederlandse sfeer op te zoeken gaan we naar bar bistro Los Tulipanos, daar weten ze wel hoe je een feestje moet bouwen…