Genieten in Andalusië
Wonen, werken, studeren of op vakantie in Andalusië
Search
Close this search box.

MENU

Search
Close this search box.

#06 Op naar Sevilla

Annelies
Annelies
Leestijd: 2 minuten

Op naar Sevilla

 Vandaag laten we Huelva achter ons en gaan op weg naar de volgende provincie op ons lijstje, Sevilla. In Huelva passeren we de Minas de Riotinto, één van de oudste mijngebieden ter wereld. De río tinto (de rode rivier) dankt haar naam aan de kleur van het water, diep roodbruin. Vanuit de auto krijgen we al een aardige indruk. Op de website van  Parque Minero de Riotinto lezen we dat we hier wel een hele dag door kunnen brengen. Dat lukt niet meer vandaag, het is al rond het middaguur. We komen nog wel een keer terug, besluiten we.

minas-riotinto-huelva
riotinto-nerva-huelva

Welkom bij Finca Angela

We arriveren bij Finca Angela, ons logeeradres voor de komende dagen. Angela en James begroeten ons allerhartelijkst en de superleuke dalmatiër Peca, doet daar nog een schepje bovenop en kijkt Bart enthousiast in zijn ogen. We raken aan de praat en horen wat Angela en James allemaal al hebben beleefd. Hun verhaal vind je in onze rubriek “In gesprek met…

Finca Angela vind je in het buitengebied van Utrera, een kleine 40 km van de stad Sevilla. Naast een aantal appartementen, biedt het ook meerdere camperplaatsen. Alle plekken zijn momenteel bezet. En dat in november, denken wij. Van James horen wij dat november juist een drukke maand is, vanwege het heerlijke weer. Ook nu is het rond de 20 graden, dus inderdaad.

Jean, appartement voor 4 personen Finca Angela Utrera
Pex en Bart

Aan tafel

Om de dag kookt James voor zijn gasten en kun je aanschuiven. Nou, dat lijkt ons wel wat. Het is al gezellig druk als wij binnenkomen, de camperaars zitten er al. Leuke gesprekken, lekkere drankjes en heerlijk eten. James trakteert ons op een overheerlijk 4-gangen diner (ook vega voor de liefhebbers), geïnspireerd op de Chinese keuken. Het dessert met chocolade neemt Angela voor haar rekening, ook al zo lekker.

Het is na middernacht als we voldaan van tafel gaan. Wat een geslaagde avond zeg! Welkom in de provincie Sevilla…

Vega hoofdgerecht Finca Angela Utrera Sevilla
Dessert Finca Angela Utrera Sevilla

Lekker vega chinees!

Chocolade muffin dessert!