Genieten in Andalusië
Wonen, werken, studeren of op vakantie in Andalusië
Search
Close this search box.

MENU

Search
Close this search box.

De Costa’s In Andalusië

Zee en strand Málaga

De Costa’s in Andalusië

Maar liefst vijf van de acht provincies in Andalusië hebben het geluk deels aan zee te liggen. Van rechts naar links zijn dit: Almería, Granada, Málaga, Cádiz en Huelva.

Er zijn vier costa’s, te weten:

Costa de Almería
Costa Tropical
Costa del Sol
Costa de la Luz

Als je van een strand-of watersportvakantie houdt dan heb je in Andalusië heel veel keus. 

Zo staat Tarifa in Cádiz bijvoorbeeld bekend als surfparadijs. Vooral kitesurfers kunnen hier hun hart ophalen. Tarifa ligt aan de Straat van Gibraltar, precies tussen de Middellandse Zee en de Atlantische Oceaan. Dit zorgt voor een sterke wind én hoge golven. Ideaal dus. 

 

Costa Almería

uitzicht-op-mojacar-playa

Deze kustlijn loopt van Vera in het oosten van de provincie Almería tot aan Adra in het westen en is zo’n 200 km lang. Je vindt er prachtige stranden met helder water. Er zijn volop mogelijkheden om lekker te zonnen en te zwemmen. Wil je wat actiever zijn dan kun je hier je hart ophalen met de vele watersportmogelijkheden.

Costa Tropical

playa-la-mamola-granada

Deze kustlijn is zo’n 75 km lang en loopt in de provincie Granada van La Rábita in het oosten tot aan Herradura in het westen. De kust wordt ook wel Costa Granadina genoemd. Het klimaat is er heerlijk en de costa ligt in de beschutting van de Sierra Nevada. Het is dan ook de plek waar allerhande tropisch fruit wordt geteeld, zoals bananen, mango’s en avocado’s. De stranden zijn er nog rustig.

Costa Del Sol

benalmadena-costa-strand-en-zee

De Costa del Sol is wel de meest bekende kust van Spanje. Deze kust is een kleine 210 km lang en loopt van de Costa Tropical tot aan Gibraltar, voornamelijk door de provincie Málaga. Dit is wel de meest toeristische kust. Dat komt door het hoge aantal zonne-uren per jaar en het heerlijke klimaat.

Costa De La Luz

chiclane-de-la-frontera-kust-cadiz

De kust van het licht, Costa de la Luz strekt zich uit over twee provincies, Cádiz en Huelva. Deze kust loopt van het surfparadijs Tarifa tot Ayamonte bij de Portugese grens en is zo’n 110 km lang. 

Volg ons

Wij gaan op onderzoek uit en zullen hierover artikelen schrijven, die je kunt terugvinden op deze website. Via social media melden wij het zodra er een nieuw artikel geplaatst is. Wil je op de hoogte blijven, volg ons dan.