Genieten in Andalusië
Wonen, werken, studeren of op vakantie in Andalusië
Search
Close this search box.

MENU

Search
Close this search box.

Witte dorpen in Andalusië

Pueblos Blancos - Witte dorpen

Witte dorpen in Andalusië (pueblos blancos in het Spaans), je vindt ze overal en het is zeker de moeite waard om deze te bezoeken.  Dat is dus precies wat we doen. Zowel de bekende als minder bekende. Iedere redactiereis bezoeken we er weer een aantal. 

Hoe komt het dat je in Andalusië zoveel witte dorpen tegenkomt?

Het feit dat je in de provincie vele witte dorpen tegenkomt heeft te maken met de warme zomers waar Andalusië om bekend staat. De witte kleur heeft een weerkaatsende werking en zorgt ervoor dat je je huis koeler kan houden. De lokale bevolking schildert daarom massaal zijn of haar huis wit. Het levert een fraai gezicht op. 

Vind hier je overzicht van de witte dorpen in Andalusië

Op deze en de volgende pagina’s ga je de witte dorpen in Andalusië vinden, die wij al bezocht hebben. Zoals bijvoorbeeld Grazalema, in de Sierra de Grazalema en Zufre, aan de voet van de natuurparken Sierra de Aracena en Picos de Aroche. De bijbehorende berichten en fotogalerijen vind je door op de betreffende foto of naam van het dorp te klikken. Ook kun je makkelijk zien waar deze dorpen zich bevinden. Handig voor als je je reis gaat samenstellen.

uitkijk-over-vejer-de-la-frontera-witte-dorpen-andalusie

Witte dorpen in Andalusië per provincie

Hieronder vind je een overzicht van de dorpen die de redactie bezocht heeft per provincie. 

Witte dorpen in Almería

Witte dorpen in Cádiz

Witte dorpen in Huelva

Witte dorpen in Málaga

Witte dorpen in Sevilla

Nieuwe witte dorpen

De redactie van GenieteninAndalusie bezoekt regelmatig witte dorpen in Andalusië. Op de hoogte blijven van welke witte dorpen de redactie bezoekt? Hou dan onze sociale media kanalen in de gaten!