Genieten in Andalusië
Wonen, werken, studeren of op vakantie in Andalusië
Search
Close this search box.

MENU

Search
Close this search box.
zicht-op-grazalema-cadiz

Grazalema

Annelies
Annelies
Leestijd: 3 minuten

Bezoek Grazalema - Cádiz

Op aanraden van Wilbert van het Arriadh Hotel zijn we onderweg naar Grazalema. Een mooi wit dorp op het hoogste punt van de Sierra de Grazalema. En de plek waar ieder jaar de meeste regen van Andalusië valt. Maar niet vandaag, het weer is prachtig.

Het witte dorp Grazalema

We rijden door het natuurpark Sierra de Grazalema, het is voorjaar en het zonnetje schijnt. Het uitzicht is mooi en ineens doemt in de verte het witte dorp Grazalema op. We rijden er doorheen en vinden boven een plekje waar we de auto achterlaten. We lopen een stukje langs de weg omhoog totdat we pad naar de Mirador del Santo zien.

Al wandelend naar boven, ervaren we dat de klim niet lang is, maar best steil op het eind. Eenmaal boven is het magnifieke uitzicht op dit fraaie witte dorp een mooie beloning. Op de top staat een toren met een groot Christusbeeld.

christusbeeld-kijkt-uit-op-grazalema-cadiz
grazalema-christusbeeld
pad-naar-christusbeeld-grazalema-cadiz

Historische invloeden

historia-in-azulejos-grazalema-cadiz
personajes-historico-azulejos-grazalema-cadiz

Grazalema is oud en heeft een hele geschiedenis. In en om het dorp zijn diverse resten uit de Romeinse tijd gevonden. Je vindt er Moorse én Christelijke invloeden. In het dorp zie je verschillende tegelplateaus met azulejos (typisch andalusische geverfde tegeltjes) op de muren van panden met onderwerpen als geschiedenis erop. Zo leer je ook nog iets als je er rondwandelt.

Het dorp

Het dorp bestaat uit witgekalkte huizen met rode daken. De straatjes zijn er smal en slingeren omhoog en omlaag. Op het plaza de España vind je een fontein met vier koppen, waarschijnlijk stammend uit de visigotische tijd. 

agua-potable-plaza-de-espana-grazalema

Het Merino schaap met haar wereldberoemde wol

Grazalema is bekend om de wol van het merino schaap. De beste wol die je maar kunt vinden en dit is met name te danken aan de grote hoeveelheid regen die er in en om Grazalema valt. De vachten van de schapen worden zo voortdurend schoongewassen. 

grazende-merino-schapen-grazalema-cadiz

Zwerven door de straatjes

Het is leuk om door de straatjes te zwerven, er is van alles te zien. Mooie oude kerken, een standbeeld met een stier en stierenvechters. We strijken neer op het terras op de Plaza de España voor een drankje en een hapje. Een heerlijke plek met een strakblauwe lucht.

Grazalema is echt een fijne stop in Andalusië en een prima uitvalsbasis om het fraaie natuurgebied Sierra de Grazalema (verder) te verkennen. We komen hier vast nog eens terug. 

Blijf op de hoogte

Zodra er een nieuw artikel geplaatst wordt op GenieteninAndalusie.nl, melden wij dit via onze social media. Volg ons om op de hoogte te blijven.