Genieten in Andalusië
Wonen, werken, studeren of op vakantie in Andalusië
Zoeken
Sluit dit zoekvak.

MENU

Zoeken
Sluit dit zoekvak.
zicht-op-carmona-vlakbij-sevilla

#37 Op naar Carmona, vlakbij Sevilla

Foto van Annelies
Annelies
Leestijd: 4 minuten

Carmona, een mooie historische stad

We verlaten Sevilla, maar blijven in de buurt. Na drie weken in een appartement te hebben gelogeerd strijken we neer in de fijne B&B Casa Arena, op een heerlijke plek in Tomares. Vandaaruit kun je heel gemakkelijk met de bus naar Sevilla, je bent er binnen 20 minuten. Dat is niet wat wij gaan doen. Wij hebben ons vizier gericht op Carmona, een mooie, historische stad, op zo’n 30 km van Sevilla.

san-pedro-kerk-carmona
kijkje-door-de-poorten-carmona

Déjà vu

We rijden op ons gemak naar Carmona. Het belooft weer een mooie dag te worden. Blauwe lucht met een zonnetje, wat willen we nog meer? In het centrum vinden we een parkeerplaats. Daar staat een man de boel te regelen. Voor 1 euro kun je parkeren. Helemaal prima. 

We stappen uit en kijken rond. Huh, ken ik het hier al? Het komt me zo bekend voor allemaal. Als ik vervolgens in mijn telefoon bij mijn foto’s zoek op Carmona, komt er zowaar een hele rits foto’s naar voren. Geen wonder dat ik het herken, ik ben hier inderdaad al geweest. Blijkbaar is alleen de naam Carmona niet blijven hangen. Wat stom zeg, maar we zijn er nu toch en voor Bart is het wel nieuw. Dus gaan we op (her)ontdekking. 

alcazar-de-la-puerta-de-sevilla-carmona-uitzicht

Alcázar de la puerta de Sevilla

We staan vlakbij het Alcazar de la puerta de Sevilla geparkeerd. Omdat ik hier de vorige keer al in ben geweest, gaan we nu niet naar binnen. Er is namelijk nog veel meer te zien in deze stad. We wandelen op ons gemak verder. Het is behoorlijk warm, dus besluiten we eerst maar even iets te eten en te drinken. We vinden een leuk terrasje op een plein. 

alcazar-de-la-puerta-de-sevilla-carmona
detail-alcazar-de-la-puerta-de-sevilla-carmona
hapje-eten-plein-carmona
espinacas-con-garbanzos

Palacio del Marqués de las Torres

We lopen naar het stadsmuseum, dat zich in het palacio del Marqués de las Torres bevindt. We hebben geluk, we mogen gratis naar binnen. Het is allereerst een prachtig gebouw, maar er is ook het nodige te zien. Wat wij vooral leuk vonden waren de kijkgaatjes in stenen, waardoor je leuke tafereeltjes kunt zien. 

kijkgaatjes-in-steen-museo-municipal-carmona

Alcázar del Rey Don Pedro

Na ons terrasje wandelen we naar het Alcázar del Rey Don Pedro, een Moors fort. Tegenwoordig is het in gebruik als hotel, Parador de Carmona. We nemen een kijkje in het hotel met een prachtige binnenplaats. Echt bijzonder.

parador-de-carmona
binnenplaats-parador-carmona

Plaza de Abastos

Dit leuke plein, omringd door arcadenbogen is onze volgende stop. Het van oorsprong dominicanenklooster is tegenwoordig het marktplein. Het is er rustig, te rustig naar ons zin. De terrasjes zijn leeg, dus lopen we verder. Maar mooi is het plein zeker. 

plaza-de-abastos-carmona

Puerta de Córdoba

Alweer zo’n mooi punt in Carmona, de puerta de Córdoba. Wel weer een stukje lopen, maar zeer de moeite waard.

 

puerta-de-cordoba-carmona-sevilla
puerta-de-cordoba-detail

Necropolis Romana & Anfiteatro

We willen ook het Necropolis Romana met aan de overkant de restanten van het amfittheater nog wel even zien. Het is nog steeds erg warm, maar gewapend met een fles water, vervolgen we onze weg.

De Romeinse Necropolis is indrukwekkend. Hier vind je vele tombes. Het amfitheater aan de overkant bekijken we vanaf het dak van het museumpje, dat bij de Necropolis aanwezig is. Door de hitte hebben we geen puf meer om daar ook nog heen te lopen. We hebben inmiddels al zoveel stappen gezet in deze oude stad, het is (weer) tijd voor een koel drankje op een terras.

tombe-olifant-carmona
tombes-necropolis-carmona-sevilla
amfiteatro-carmona-sevilla

Wat een bijzondere stad

Carmona is een bijzondere stad met ongelooflijk veel historie. Ook al was ik er al eerder geweest, er was genoeg dat ik nog niet gezien had. Het  is ook leuk om dingen voor een tweede keer te bekijken, je ziet toch steeds weer iets anders . En op sommige plekken was ik de vorige keer niet eens geweest.

Hou je van historie, dan is Carmona echt een fijne stad om te bezoeken. Redelijk compact, goed te belopen en je kunt er ook nog lekker eten. Wat wil je nog meer? En nog een tip. Kijk ook eens naar de grond, dan zie je in van die mooie rondjes de ‘ruta turistica’ aangegeven die je kunt volgen. Wij zagen het te laat, waardoor we vast niet de meest efficiënte route hebben gelopen, maar ach erg is het niet. We hebben veel gezien en Carmona is een geweldige stad om doorheen te dwalen…

santa-angela-de-la-cruz-carmona
ruta-turistica