Genieten in Andalusië
Wonen, werken, studeren of op vakantie in Andalusië
Search
Close this search box.

MENU

Search
Close this search box.
chiclana-de-la-frontera-rotsen-strand-zee

#38 Een dagje zon, zee en strand

Annelies
Annelies
Leestijd: 3 minuten

Met blote voeten in het zand

Wat hou ik toch van de zee en het strand. We trekken al weer een tijdje door Andalusië en het wordt tijd dat we de kust weer eens opzoeken. Dat doen we in Conil de la Frontera, een leuk wit dorp met zo’n 24.000 inwoners. Behalve in de zomer. Dan strijken hier talloze toeristen neer en loopt het aantal ‘inwoners’ al snel op tot boven de 100.000. Daar hebben wij nu geen ‘last’ van. Er heerst een gezellige drukte. De terrasjes zijn bezet, maar niet overvol. Wel zo fijn. Plus als je uit eten wilt, dan kun je nog makkelijk terecht zonder te reserveren. Dat zien wij wel zitten.

Wij hebben een geweldig verblijfsadres gevonden, Boutique B&B Paraiso Perdido. Deze B&B ligt op een fijne, rustige plek, niet ver van het centrum en de stranden van Conil de la Frontera. Ideaal dus. 

 

grote-schelp-conil-de-la-frontera-andalusie
la-fontanilla-beach-conil-de-la-frontera

Zand tussen onze tenen

Maar eerst naar het strand en slippers uit. Heerlijk dat zand tussen je tenen en de golfjes van de zee die over je voeten rollen. Echt koud is het water al niet meer. Er liggen opvallend veel grote schelpen op het strand. Ik leg er één op mijn hand. Niet dat ik nou van die enorme handen heb, maar toch. Het strand is vrij rustig. We zien een paar mensen paragliden en de sfeer is gemoedelijk. 

strand-la-fontanilla-conil-de-la-frontera
paragliden-conil-de-la-frontera

Verschillende stranden

Conil de la Frontera heeft verschillende stranden, waaronder La Fontanilla en la Roche. De eerstgenoemde is langgerekt met wat heuveltjes. Op de tweede vind je meer rotsen. We gaan ook nog even naar Chiclana de la Frontera. Daar klotst de zee tegen de rotswanden en is het zand goudgeel van kleur. Prachtig. Chiclana zelf vinden wij met alle grote hotelresorts iets minder aantrekkelijk. Het centrum van Conil spreekt ons meer aan.

roche-beach-conil-de-la-frontera-de-redactiereis-zit-er-op
chiclane-de-la-frontera-kust-cadiz

Het gezellige centrum van Conil de la Frontera

Na een dagje slenteren over de stranden, strijken we ‘s avonds neer in het gezellige Conil de la Frontera. Het dorp heeft een toeristische vibe, maar dat vinden we wel gezellig. We eten er heerlijk in restaurant ‘El Escondite de Conil’. Een aanrader. Het heeft ook fijne vegetarische opties. Het dorp is leuk om doorheen te wandelen en om er een terrasje te pakken. Parkeren is niet echt een probleem. Er is een enorm parkeerterrein bij het strand. Of het straks toereikend is voor de talrijke zomergasten? Tja, dat vraag ik me dan wel weer af.
spelende-kinderen-conil-de-la-frontera-cadiz
straatje-conil-de-la-frontera
conil-de-la-frontera-plein
conil-de-la-frontera-badplaats-cadiz

Leuk strand, gezellige vibe

Conil de la Frontera heeft ons best verrast. Als je vanaf de zee naar Conil kijkt, dan zie je eigenlijk gewoon een wit dorp. Dat spreekt ons aan. De stranden zijn er geweldig met goudgeel zand en verrassend veel mooie, grote schelpen. Je steekt het parkeerterrein over en je bevindt je meteen in het leuke centrum met vele restaurantjes, kleine winkeltjes en gezellige terrasjes. Al met al een prima vakantiebestemming. Onze voorkeur gaat uit naar het voorjaar, dan is het dorp nog niet overspoeld met toeristen. Ach, het is natuurlijk maar net wat je zoekt …