Genieten in Andalusië
Wonen, werken, studeren of op vakantie in Andalusië
Search
Close this search box.

MENU

Search
Close this search box.
santa-vera-cruz-kapel-en-stadhuis-alhaurin-el-grande

#39 Slechte timing in Alhaurín el Grande

Annelies
Annelies
Leestijd: 3 minuten

Op ontdekking in Alhaurín-el-Grande

Inmiddels ben ik voor de derde keer in Alhaurín el Grande. Dit keer ben ik te gast bij Casa Limón Boutique B&B. Daar is het heerlijk vertoeven. Zo fijn dat je de neiging hebt je bij het zwembad te installeren en daar de dag door te brengen. Toch verman ik me. Ik wil de plaats waar zo ontzettend veel (Nederlandstalige) B&B’s te vinden zijn, nu wel eens verder bekijken.

Molino La Paca

Ik wandel op mijn gemak naar Molino La Paca, een olijfmolen. Openingstijden heb ik gecheckt dus dat zit goed. Toch? Op de weg er naartoe passeer ik een kippenfarm. Het gekakel van de kippen is oorverdovend. Alleen de honden komen er met hun geblaf nog boven uit. Ik heb medelijden met de kippen die met z’n allen in zo’n warme stal zitten. Bij de molen is er geen mens te bekennen. De openingstijden blijken niet te kloppen, misschien moet je eerst een afspraak maken. Jammer hoor. Wel een paar foto’s rijker, maar geen extra kennis opgedaan. Ik loop terug, het zweet gutst inmiddels van mijn voorhoofd. De zon brandt al fel.

 

olijfmolen-alhaurin-el-grande
alhaurin-el-grande-de-olijfmolen
olivodrome-olijfmolen-alhaurin-el-grande
machines-olijfmolen-alhaurin-el-grande

Kadampa Meditation Center

Ik besluit de grootste boeddhistische tempel in Europa te gaan bezoeken. Maar voordat ik daarheen vertrek, check ik toch nog maar eens even goed de openingstijden. Nee hè, die gaat donderdag pas open. Dan ben ik al weer weg uit Alhaurín el Grande. Dat wordt ‘m dus ook niet. Hopelijk heb ik meer geluk in het dorp zelf. Zo schijnt Santa Vera Cruz zeer de moeite waard te zijn. Maar je raadt het vast al. Eveneens gesloten. 

santa-vera-cruz-alhaurin-el-grande

Rondslenteren door het dorp

Ik besluit niets meer te gaan bezoeken. Dat komt wel een andere keer. Er is ook niets mis met lekker ronddwalen door het fraaie witte dorp, met haar mooie straatjes. Daar geniet ik van.

zicht-vanaf-plaza-de-convento-alhaurin-el-grande
straatbeeld-alhaurin-el-grande
pleintje-alhaurin-el-grande

Toch nog een verrassing

Al wandelend kom ik op het pleintje bij Iglesia de Nuestra Señora de la Encarnacion terecht. Die blijkt wel open te zijn dus stap ik naar binnen. Het is heerlijk rustig in de kerk én lekker koel. Het voelt fijn om even in de koelte te zijn, dus blijf ik een tijdje in de kerkbank zitten.

interieur-kerk-alhaurin-el-grande
op-het-pleintje-alhaurin-el-grande

Een relaxte dagafsluiting

Ik lunch op het pleintje. Onder een parasol, want in de zon is het me toch te warm. Na al dat gewandel in die hitte, besluit ik om de rest van de middag door te brengen bij het zwembad van B&B Casa Limón. Lekker luierend, met een drankje binnen handbereik en af en toe een plons in het zwembad. Life is good …

zwembad-casa-limon-alhaurin-el-grande