Genieten in Andalusië
Wonen, werken, studeren of op vakantie in Andalusië
Search
Close this search box.

MENU

Search
Close this search box.
uitzichtpunt-alora-met-azulejo-tegels

#40 Álora, alweer zo’n leuk wit dorp

Picture of Annelies
Annelies
Leestijd: 2 minuten

Op bezoek in Álora, een leuk wit dorp in Málaga

We zijn te gast in Álora, bij Casa Loré D’or, de B&B van de Belgische eigenaren Wendy & David. Een fijne, relaxte plek. Zittend voor ons gastenverblijf genieten we weer van een prachtig uitzicht. In de verte zien we het witte dorp Álora. De zonsondergang belooft wat, maar helaas schuiven er net wat wolken voor. Het is overigens nog steeds mooi.

alora-uitzicht-over-bergen-zonsondergang

De honden van Casa Loré D’or

Wendy & David hebben twee leuke honden, de kleine Lily en de grote Babou. Een fantastisch duo dat ervoor zorgt dat de wilde katten van het terrein geweerd worden. Lily spot ze, geeft een klein blafje richting Babou die er vervolgens op af stormt en ze wegjaagt. Zo grappig om te zien hoe die twee samenwerken. De beide honden accepteren wel de huiskatten, die ongestoord hun gang kunnen gaan. De laatste aanwinst is Pipeloe, een kitten die Wendy van de dood heeft gered en die met een klein flesje grootgebracht wordt. Zo hebben ze er nog een dagtaak erbij.

babou-en-lily-casa-lore-dor-alora

Bezoekje aan het witte dorp Alóra

Eind van de middag bezoeken we Álora, een leuk wit dorp dat we vanaf onze B&B zien liggen. Het heeft leuke straatjes en bezienswaardigheden. Op ons gemak slenteren we door het dorp. Onderweg passeren we de kerk, Iglesia Parroquial de Nuestra Señora de la Encarnación, die helaas dicht is. We wandelen naar boven en komen bij het Arabische kasteel terecht. We kijken er wat rond. Drinken een fles water, want het is nog steeds behoorlijk warm.

welkom-in-alora-malaga
bewegwijzering-alora
alora-iglesia-parroquial-de-nuestra-señora-de-la-encarnación
straatje-met-zicht-op-kerk-alora
castillo-alora-malaga
zicht-vanaf-kasteel-alora-over-omgeving

Na een tijdje dalen we weer af naar het dorp om daar een hapje te eten. Vervolgens rijden we terug naar de B&B, waar de honden ons vrolijk begroeten. Uiteraard is er geen wilde kat te bekennen…