Genieten in Andalusië
Wonen, werken, studeren of op vakantie in Andalusië
Zoeken
Sluit dit zoekvak.

MENU

Zoeken
Sluit dit zoekvak.
plein-benalmadena-pueblo-malaga

#41 Benalmádena, costa of pueblo?

Foto van Annelies
Annelies
Leestijd: 3 minuten

Benalmádena, een plaats vol contrast

In de provincie Málaga vind je Benalmádena. Wij verblijven hier een paar dagen in de fraaie Finca La Vida Loca van Teddy en Willem. Een heerlijke uitvalsbasis om zowel de kust als het dorp van Benalmádena te verkennen.

De kust

We beginnen onze verkenningstocht aan de kust en rijden naar beneden. Daar vinden we talrijke leuke strandjes, strandtenten en restaurants. Het bruist er.

benalmadena-costa-strand-en-zee
wandschildering-benalmadena-costa

De haven

De haven van Benalmádena is bijzonder. Het is een combinatie van water, bootjes, vakantie-appartementen, restaurantjes, barretjes en winkeltjes. Super toeristisch. Je hoort er amper Spaans en zoals het op een toeristische plek betaamt, rijdt er ook een toeristentreintje rond. Het heeft weinig authentieks, maar is desondanks toch ook wel weer leuk. Best grappig eigenlijk. We genieten enorm van de contrasten hier in Andalusië, waar beide, authentiek en modern, naast elkaar bestaan. Het is maar net wat je wilt. Stiekem vinden wij het authentieke Andalusië wel het allerleukst. Maar af en toe een dagje op een supertoeristische plek doorbrengen, weten wij ook wel weer te waarderen.

puerto-de-deportivo-benalmadena
puerto-deportivo-de-benalmadena-malaga-boot
puerto-deportivo-benalmadena-malaga

Castillo monumento de Colomares

monumento-colomares-benalmadena

Niet ver van Benalmádena pueblo vind je een bijzonder monument, ‘Castillo de Colomares’. Dit kasteel is eind jaren ‘80, beginjaren ‘90 van de vorige eeuw gebouwd als eerbetoon aan Columbus. Het kasteel is bijzonder en verwijst met haar details naar de reizen die Columbus maakte. Prachtig om te bezoeken. Leuk én leerzaam. Wat ons betreft een aanrader.

doorkijkje-castillo-monumento-colomares-benalmadena

Benalmádena pueblo

Na de drukke haven is de rust in het authentieke dorp heerlijk. We slenteren door de smalle witte straatjes en zitten een tijdje op één van de heerlijke pleintjes. Lopen vervolgens naar het witte kerkje ‘Santa Domingo de Gúzman’ en genieten van het uitzicht over Benalmádena. 

authentiek-straatbeeld-benalmadena-pueblo
benalmadena-pueblo-straatje
authentiek-straatje-benalmadena-pueblo
blauwe-bloempotten-in-benalmadena-pueblo
iglesia-de-santa-domingo-de-guzman-benalmadena
uitzicht-iglesia-de-santa-domingo-de-guzman

Restaurante Carmesí

We eten ‘s avonds bij het restaurant van Ton en Inge, Carmesí. Ton en Inge zijn onlangs hierheen geëmigreerd en hebben op onze site een blog bijgehouden. Leuk om te lezen. We eten er fantastisch. Dus mocht je in de buurt van Benalmádena pueblo zijn, ga er dan zeker heen. Ze zitten tegenover de Fuente del Chorillo.

fuente-del-chorrillo-benalmadena-pueblo
carmesi-buitenaanzicht