Genieten in Andalusië
Wonen, werken, studeren of op vakantie in Andalusië
Search
Close this search box.

MENU

Search
Close this search box.
vanaf-de-top-pico-de-mijas

#42 Op avontuur in Sierra de Mijas

Bart
Bart
Leestijd: 3 minuten

Op avontuur in Sierra de Mijas

Andalusië heeft enorm veel te bieden qua landschappen zo ook indrukwekkende bergen. We hebben voorheen al El Saltillo en El Caminito del Rey gelopen maar we vinden het wel weer tijd voor een nieuwe wandeling. We gaan op avontuur in Sierra de Mijas.

In de Sierra de Mijas zijn er 6 verschillende routes die allen met een andere kleur worden aangegeven. Aan het begin van elk pad vind je een kaart waar wordt aangegeven hoe de route ongeveer zou moeten lopen. Op bepaalde punten komen verschillende routes bij elkaar waardoor je altijd nog kan bepalen om via een andere route je weg te vervolgen.

overzicht-routes-sierra-de-mijas
start-route-pico-de-mijas

De wandeling begint

Vanuit het dorp wandelen we via een van de routes naar boven. Google Maps geeft aan dat we er ruim 2 uur over zouden moeten doen om de top van Pico de Mijas te halen dus dat belooft een aardige wandeling te worden.

Iets later dan gepland gaan we op pad. We lopen Mijas uit en klimmen de bergen in. Wat in het eerste gedeelte van de route opvalt is dat hier in het verleden flinke bosbranden hebben gewoed. De sporen zijn nog duidelijk zichtbaar. Maar los van dat komen we er al gauw achter wat voor prachtige uitzichten deze route te bieden heeft. Het ruige landschap met in de verte de zee nog in zicht maken deze plek prachtig.

uitzicht-over-pico-de-mijas
bewegwijzeringsbordje-pico-de-mijas

De top bereikt

Na 2,5 uur bereiken we de top van de Pico de Mijas. WAUW! het was me een klim maar het uitzicht maakt het zeker de moeite waard. Wat wel opvalt is dat we gedurende de route helemaal geen andere bergwandelaars tegenkomen zou dat er misschien mee te maken hebben dat wij op het warmste moment van de dag de wandeling doen? Ik heb een vermoeden hahaha. Wel komen we een steenbok tegen vlakbij de top. Helaas, zo snel als hij in beeld kwam zo snel was hij ook weer weg dus konden we hem niet vastleggen.

verzichten-over-de-regio

Spannende momenten 

Omdat er verschillende routes zijn die je terug lijden naar Mijas zoeken we naar een alternatieve route. De heenweg was 12 kilometer en als we de kaart moeten geloven zijn er alternatieve routes die sneller zouden moeten zijn. We komen een bord tegen die ons verteld dat het maar 4KM teruglopen is naar Mijas. Nou dat klinkt erg mooi en goed te doen!
Het pakt echter iets anders uit. De afstanden lijken totaal niet te kloppen en het is uiteindelijk een afstand die 2x zo groot is als werd aangegeven. Hier hadden we ons niet helemaal op ingesteld hahaha. Het water raakt op een gegeven moment op. Maar puur op karakter weten we uiteindelijk het dorp te halen dat was wel even spannend!

bart-en-erik-op-avontuur-in-sierra-de-mijas
rotsen-pico-de-mijas

Een goede les

Het wordt nog maar is duidelijk hoe belangrijk water is en ookal denk je genoeg op zak te hebben neem altijd uit voorzorg een extra voorraadje mee voor het geval er tegenslagen zijn onderweg. De laatste uren waren spannend maar wat vooral overheerst is de mooie route die we hebben gelopen. We raden Sierra de Mijas dan ook zeker aan als je van bergwandelingen houdt.

smal-stukje-pico-de-mijas
op-avontuur-in-sierra-de-mijas