Genieten in Andalusië
Wonen, werken, studeren of op vakantie in Andalusië
Search
Close this search box.

MENU

Search
Close this search box.
buitenaanzicht-carmesi

Restaurant Carmesí – Benálmadena, Málaga

Bart
Bart
Leestijd: 3 minuten

Restaurant Carmesí in Benálmadena

De ontwikkelingen bij de totstandkoming van Restaurant Carmesí  in Benálmadena hebben wij vanaf het moment dat Ton & Inge naar Spanje vertrokken op de voet gevolgd. Nu we in de buurt zijn is het tijd om een bezoekje te brengen aan Carmesí. We zijn erg benieuwd.

avond-terras-carmesi-restaurant-benalmadena

Restaurant Carmesí wordt gerund door Ton & Inge Overbeek. Het restaurant combineert de Franse keuken met typisch Spaanse producten en is sinds april 2023 geopend. Carmesí is terug te vinden in het hart van Benálmadena Pueblo.

Carmesí is het vervolg op Karmozijn, een restaurant dat 24 jaar lang een begrip is geweest in Haarlem. In december 2022 sloot Karmozijn haar deuren in Haarlem om verder te gaan onder de Spaanse zon. Na 3 tot 4 maanden hard werken om Fredericks tapas bar (het restaurant wat hiervoor in het pand zat) om te toveren tot Carmesí, zijn Ton & Inge nu klaar om je te ontvangen. Ton staat in de keuken en Inge komt de bestelling bij je opnemen en serveert de heerlijke gerechten uit.

ton-opent-een-fles-champagne
inge-tijdens-opening-carmesi

Restaurant Carmesí heeft een mooi terras waarbij je in de verte ook nog zicht hebt op de kust. Toch liever binnen zitten? Ook dat is mogelijk. De binnenruimte is lekker knus en sfeervol.

bar-in-restaurant-carmesi-benalmadena
interieur-restaurante-carmesi-benalmadena
restaurant-carmesi-benalmadena-terras

Het menu van restaurant Carmesí

Het menu van Carmesí biedt heerlijke gerechten.
 

Vis

Hou je van vis? Laat je dan verrassen door de catch of the day als hoofdgerecht. Ton weet daar altijd iets bijzonders van te maken. Daarnaast is het voorgerecht van gerookte zalm ook een echt culinair hoogstandje, heerlijk.

Vlees

Toch liever vlees? Ook dan kom je niks tekort. Eend als voorgerecht raden wij zeker aan en de rib-eye als hoofdgerecht smaakte ook al zo fantastisch. 

Vegetarische alternatieven

Misschien staan er niet heel veel vegetarische gerechten op de kaart, maar geen paniek. Geef het even bij je reservering door en Ton zorgt voor overheerlijke vegetarische gerechten waar je je vingers bij aflikt. Uit eigen ervaring kunnen we wel zeggen dat Ton buiten de kaart om zijn creativiteit en kookkunsten benut om een vegetariër heerlijk te laten smullen.

Kortom er zijn vele opties bij restaurant Carmesí.

voorgerecht-zalm-carmesi
visgerecht-carmesi
rode-biet-carpacio-restaurant-carmesi-benalmadena
vega-voorgerecht-carmesi-benalmadena 2
vegetarisch-voorgerecht-met-witlof-carmesi-benalmadena
vleesgerecht-carmesi
crepes-toetje-carmesi-benalmadena
crepes-toetje-carmesi-benalmadena
dessert-carmesi-benalmadena

Restaurant Carmesí een absolute aanrader

Carmesí is wat ons betreft een erg fijne plek om te eten. In Spanje hebben we gemerkt dat het qua variatie niet altijd even uitgebreid is.  Bij Carmesí heb je een hele andere beleving. Het is er bijzonder sfeervol en de gerechten zijn fantastisch!

Ben je in Benálmadena dan raden wij restaurant Carmesí zeker aan! 

carmesi-buitenaanzicht