Genieten in Andalusië
Wonen, werken, studeren of op vakantie in Andalusië
Search
Close this search box.

MENU

Search
Close this search box.
overzichtsfoto-casa-baliza-alhaurin-el-grande-nederlandse-benb-malaga

Casa Baliza – Alhaurín-el-Grande, Málaga

Annelies
Annelies
Leestijd: 4 minuten

We liggen op een Balinees bed bij het zwembad. Drankje en een stapeltje magazines binnen handbereik. De zon schijnt en het zwembad is verkoelend. We zijn bij B&B Casa Baliza, vlakbij het witte dorp Alhaurín el Grande in de provincie Málaga. Het is hier fijn, rustig en relaxt. Een heerlijk vakantieadres en prima uitvalsbasis om Andalusië verder te verkennen.

B&B Casa Baliza, een vleugje Bali in Andalusië

Casa Baliza beschikt over 5 gastenkamers, alle even zorgvuldig ingericht met mooie, natuurlijke materialen. Elk gastenverblijf heeft een eigen sfeer.

Zo heeft gastenkamer ‘Fahala’ een Moorse sfeer en waan je je in ‘Vesdra’ op Ibiza. ‘Tanalot’ ademt Bali en ‘Sentosa’ heeft een Chinees-Aziatische look and feel. ‘Abisko’ heeft een natuurlijke uitstraling met elementen uit de hele wereld. Voor welke kamer je ook kiest, alle kamers zijn luxueus ingericht, beschikken over een comfortabel bed, een heerlijke badkamer en een fijn terras. 

slaapkamer-casa-baliza-andalusie
slaapkamer-met-boedhabeeld-casa-baliza-andalusie
hemelbed-casa-baliza-andalusie
moderne-slaapkamer-casa-baliza
terras-met-uitzicht-casa-baliza
prive-terras-casa-baliza-andalusie
zitje-bij-kamer-casa-baliza-alhaurin-el-grande
ontbijtterras-casa-baliza-alhaurin-el-grande-malaga

Faciliteiten

Casa Baliza heeft een heerlijke tuin met een fijn zwembad. Bij het zwembad vind je twee Balinese ligbedden. Een heerlijke plek om te luieren en te lezen. Word het je te warm? Dan is het verkoelende zwembad vlakbij. 

balinese-bedden-bij-zwembad-casa-baliza-alhaurin-el-grande
zwembad-van-casa-baliza-andalusie

Ontmoetingsplek

De bar bij het zwembad blijkt een echte ontmoetingsplek. Veel gasten komen hier aan het eind van de middag samen voor een koel drankje, een plons in het zwembad én het uitwisselen van ervaringen en tips. Gezellig. Drankjes en snacks vind je in de honestybar. Je kunt het zelf pakken. Wel even noteren, zodat je bij vertrek kunt afrekenen.

zicht-op-zwembad-casa-baliza
honesty-bar-casa-baliza-alhaurin-el-grande
lijstjes-honesty-bar-casa-baliza-alhaurin-el-grande-malaga
gemeenschappelijke-ruimte-casa-baliza-alhaurin-el-grande-malaga

Gastronomie

Casa Baliza biedt een heerlijk ontbijt. Nathalie maakt er echt werk van. Zoek een fijn plekje op het buitenterras en geniet, niet alleen van het ontbijt, maar ook van het uitzicht. Van juni tot en met september biedt Casa Baliza twee keer per week de mogelijkheid om aan te schuiven voor het diner. Fijn als je een keer geen zin hebt om in het dorp te gaan eten. 

ontbijtruimte-casa-baliza-andalusie
ontbijt-casa-baliza-alhaurin-el-grande
notensalade-casa-baliza
fruitsalada-ontbijt-casa-baliza
zicht-vanuit-kamer-op-terras-casa-baliza-alhaurin-el-grande-malaga

Het emigratieverhaal van Nathalie en Bern

Wij hebben niet alleen genoten van een heerlijk verblijf hier, we hebben ook gesproken met de eigenaren Nathalie en Bern. Ben je geïnteresseerd in hun emigratieverhaal? Je leest het op onze site.

onder-parasol-casa-baliza-andalusie

Wat een heerlijke plek is het hier toch. Perfect om lekker te relaxen én uitstapjes te maken in de omgeving. Er is genoeg te zien en te doen. Nathalie en Bern zijn bijzonder gastvrij en maken je verblijf echt aangenaam. Wij raden deze B&B dan ook van harte aan. 

nathalie-en-bern-uit-eten

Nathalie & Bern

Casa Baliza

Carretera Villafranco s/n
29120 Alhaurín El Grande

Telefoon: +34 652 74 41 29
Mail: info@casabaliza.com
Website: casabaliza.com