Genieten in Andalusië
Wonen, werken, studeren of op vakantie in Andalusië
Search
Close this search box.

MENU

Search
Close this search box.
vergezichten-alora

#50 De redactiereis zit er op

Picture of Bart
Bart
Leestijd: 3 minuten

De redactiereis zit er op

De redactiereis van het voorjaar 2023 zit er weer op. Wat is de tijd toch snel gegaan. De afgelopen 2 maanden hebben we rondgereisd door het geweldige Andalusië. Wederom hebben we prachtige plekken ontdekt, fijne accommodaties bezocht en hele leuke mensen mogen leren kennen. Tijd om nog eventjes terug te blikken op een aantal hoogtepunten gedurende de afgelopen redactiereis.

rivier-wandelen-door-el-caminito-del-rey-de-redactiereis-zit-er-op
buitenaanzicht-kathedraal-bezienswaardigheden-malaga

Sevilla en de Semana Santa

We begonnen de redactiereis met een aantal weken Sevilla. We zijn vaker in Sevilla geweest, maar door een langere tijd hier te zijn hadden we de ruimte om de stad echt goed te leren kennen. Tijdens ons verblijf in Sevilla maakten we ook kennis met de ‘Semana Santa.’ We hadden van te voren wel een idee dat het best een beetje druk zou kunnen zijn, maar dat het zo groots gevierd wordt hadden we echt niet gedacht. Een hele bijzondere ervaring om Pasen op deze manier mee te maken! Een ervaring die je in Nederland niet gaat tegenkomen.

fuente-de-vincente-traver-sevilla-de-redactiereis-zit-er-op
mariabeeld-op-troon-in-kerk-semana-santa-sevilla
christusbeeld-semana-santa-sevilla

Sierra de Mijas

Het spannendste avontuur deze reis was toch echt wel de tocht door de Sierra de Mijas. De hike die iets langer werd dan gedacht, hahaha. Vol goede moed gingen we op pad. Door meerdere keren een verkeerde afslag te nemen en niet voldoende water op zak te hebben werd het een pittige tocht waarbij we uiteindelijk 26 kilometer hebben afgelegd. Los van deze ongemakken was het een fantastische route om te lopen! Prachtige vergezichten, waarbij ook de zee in de verte nog zichtbaar was. Een heerlijk ruig gebied, maar als je de route gaat lopen zorg dan in ieder geval voor genoeg eten en drinken!

bart-en-erik-pico-de-mijas
smal-stukje-route-pico-de-mijas
rotsen-pico-de-mijas

Leuke plekken, leuke gesprekken

En wat hebben we weer een hoop leuke mensen ontmoet. Deze reis zijn we door de provincies Sevilla, Cadíz, Málaga en Córdoba getrokken en hebben we weer hele fijne accommodaties gehad. De komende tijd zal de redactie de bezochte B&B’s plaatsen in de rubriek: ‘’Te gast bij…’’ en de verhalen van de eigenaren optekenen in de rubriek: ‘’In gesprek met…’’

erik-en-nieuwsgierige-alpacas-montoro
finca-la-vida-loca-benb

We leren Andalusië steeds beter kennen. Wat worden we toch blij van het gebied. Inmiddels hebben we al aardig wat ontdekt, maar we zijn nog lang niet klaar! Voor nu gaan we terug naar Nederland, maar we komen zeker weer terug! Andalusië blijft trekken…

roche-beach-conil-de-la-frontera-de-redactiereis-zit-er-op