Genieten in Andalusië
Wonen, werken, studeren of op vakantie in Andalusië
Search
Close this search box.

MENU

Search
Close this search box.
het-witte-dorp-almonaster-la-real

Almonaster la Real

Bart
Bart
Leestijd: 3 minuten

Almonaster la Real

Almonaster la Real is na Alájar, Santa Olalla Del Cala en Zufre het volgende witte dorp die we bezoeken in de provincie Huelva. Op het moment dat we het dorp binnenrijden valt de grote Mezquita, gelegen op de heuvel ons al op. We stappen uit en gaan te voet verder het dorp in.

de-mezquita-vanaf-de-buitenkant

De ligging

Almonaster la Real is een klein dorpje, gelegen in de Sierra de Aracena en Picos de Anoche. Je vindt het dorp op zo’n 40 minuten rijden van de grotere plaats Aracena. Het dorp kent een schilderachtig stadscentrum waar de authentieke Spaanse sfeer volop aanwezig is. 

Bekend bij de toeristen is het dorp niet echt. Het is er over het algemeen vrij rustig en bij onze wandeling door het dorp komen we slechts een paar dorpsbewoners tegen. Toch zijn er een aantal hele mooie dingen te zien.

het-centrum-van-almonaster-la-real
de-omgeving-van-almonaster-la-real

Bezienswaardigheden in Almonaster la Real

In het centrum vind je de kathedraal van het dorp, Iglesia de San Martin . Het is een mooi pand. Helaas was de kathedraal dicht toen wij het dorp bezochten. Een impressie van hoe het er binnen uitziet ontbreekt daardoor.

Het hoogtepunt is letterlijk en figuurlijk de Mezquita. De Mezquita is gelegen op de heuvel achter het dorp. Met een kleine wandeling bereik je de Mezquita en tevens een mooi uitkijkpunt over het gebied. De moskee is gebouwd in de 10e eeuw en daarmee één van de oudste moskeeën van Spanje. Sinds het jaar 1931 is de Mezquita erkend als een historisch monument. De aanzichten in de Mezquita zijn prachtig met de fraaie klassieke bogen. Het is echt de moeite waard.

straatje-almonaster-la-real-huelva
almonestar-la-real-fontein
fontein-in-almonaster-la-real-huelva
iglesia-de-san-martin-almonaster-la-real
bogen-mezquita-almonaster-la-real
uitkijk-vanaf-de-mezquita

Accommodatie in de buurt van Almonaster la Real

Op nog geen halfuur rijden van Almonaster la Real vind je de fijne accommodatie Molino Rio Alájar bij het witte dorp Alájar. Het landgoed, gerund door de Nederlandse eigenaren Peter-Jan en Monica, beschikt over 6 zeer fraaie vakantiehuizen met vele faciliteiten zoals een zwembad en een tennisbaan. Een heerlijke plek om te verblijven!

molino-rio-alajar-vakantiehuis

Almonaster la Real is een iheerlijk dorp om een uurtje of 2 doorheen te slenteren. Steeds zie je wel weer iets moois wat aandacht verdient in de witte straatjes van het dorp. Wat ons betreft een echte aanrader.