Genieten in Andalusië
Wonen, werken, studeren of op vakantie in Andalusië
Search
Close this search box.

MENU

Search
Close this search box.
molino-rio-alajar-vakantiehuizen-huelva

Molino Río Alájar – Alájar, Huelva

Annelies
Annelies
Leestijd: 3 minuten

Vakantiehuizen landgoed Molino Río Alájar

bewegwijzering-molino-rio-alajar-huelva

We zijn op weg naar ons vakantieadres, Molino Río Alájar. We volgen de route en zien het bord al staan. Nog 500 meter en dan zijn we er. We rijden een smalle weg in met een spannende hoek. Onze auto piept er lekker op los als we voorzichtig de bocht nemen. Het is smal, erg smal. Duimen maar dat er geen tegenliggers komen. We hebben geluk, die zijn er niet. Niet veel later rijden we het erf op, waar we kunnen parkeren. Later horen we, dat de hekken langs de weg open kunnen, zodat auto’s elkaar prima kunnen passeren. We worden hartelijk welkom geheten door de eigenaar Peter-Jan en even later maken we kennis met zijn partner Monica.

We kijken omze ogen uit. Wat een prachtige locatie. We zijn in de provincie Huelva in Andalusië. Wellicht niet de bekendste provincie in Andalusië, maar absoluut het ontdekken waard.

iberico-varkentjes-in-dehesa-huelva
kurkeik-huelva-alajar
zwarte-iberico-varkentjes-huelva

De provincie Huelva

In de provincie Huelva, vind je het beschermde natuurpark Sierra de Aracena. Een gebied met milde zomers en een enorme diversiteit aan planten, bomen en dieren. Je ziet hier ook de bekende zwarte Iberico varkentjes rondscharrelen in de zogeheten dehesa’s, een min of meer vlak stuk land tussen de steeneiken- en kurkeikenbossen. Deze varkentjes eten, je raadt het vast, niets anders dan eikeltjes. In het natuurpark kun je naar hartelust wandelen, vogels spotten, paardrijden, mountainbiken én heerlijk tot rust komen.

Het gebied is authentiek en nog niet aangetast door het toerisme. Het tempo is relaxt. Lieflijke kleine dorpen, met geplaveide straatjes en witgepleisterde huizen. Grootschalige toeristenprojecten worden hier bewust geweerd. Dit geeft het gebied een fijne sfeer en biedt een uitgelezen plek voor een vakantie, weg van het massatoerisme. Toch is er ook veel te ontdekken. Wat dacht je bijvoorbeeld van de Grot der Wonderen in Aracena en de Minas de río Tinto?

casa-rurales-molino-rio-alajar
buitenterrein-molino-rio-alajar

Het landgoed

Huelva is echt een prachtige provincie om er je vakantie door te brengen. Een fijn vakantieadres is landgoed Molino Río Alájar, dat op een kwartiertje wandelen ligt van één van de fraaiste witte dorpen in deze provincie, Alájar. Het ligt verscholen in het groen, aan een riviertje en met een prachtig uitzicht op de omliggende heuvels. 

de-huizen-el-conejo-la-ciguena

De vakantiehuizen

Peter-Jan en Monica hebben hier zes prachtige vakantiewoningen gecreëerd, opgetrokken uit natuursteen, perfect passend in de omgeving. Geschikt voor 2 tot 6 personen, afhankelijk van het type woning.

De woningen zijn van alle gemakken voorzien. Zo heeft elke woning een goed uitgeruste keuken met o.a. een vijfpits fornuis, een smeg koelkast, oven. De woonkamer is bijzonder comfortabel en heeft een open haard. In de slaapkamers vind je heerlijke bedden tot wel 2 meter lang. De badkamers hebben een fijne douche.

Het interieur

Het exterieur

De huizen hebben alle een fijn terras buiten en een fraai uitzicht op de omgeving, het riviertje en de prachtige heuvels. Echt een geweldige plek.

Faciliteiten op het landgoed

De woningen ademen rust en een fijne landelijke sfeer. Op het landgoed tref je ook allerlei faciliteiten aan. Zoals een zwembad, tennisbaan (met verlichting), een levensgroot schaakspel, tafeltennistafel, voetbalspel, jeu-de-boule baan en fietsen. 

Je hoeft je hier echt geen moment te vervelen.

Peter-Jan & Monica

Molino Río Alájar

Finca Cabezo del Molino s/n
21340 Alájar
Huelva, Spanje

Mail: info@molinorioalajar.com
Telefoon:  +34 959 501 774
Mobiel: +34 638 081 415
Website: molinorioalajar.com