Genieten in Andalusië
Wonen, werken, studeren of op vakantie in Andalusië
Zoeken
Sluit dit zoekvak.

MENU

Zoeken
Sluit dit zoekvak.
vooraanzicht-restaurant-veg-and-veg

Restaurant Veg and Veg – Fuenteheridos, Huelva

Foto van Annelies
Annelies
Leestijd: 3 minuten

Lekker eten bij Veg and Veg

Op aanraden van Peter-Jan van Molino Río Alájar rijden we naar Fuenteheridos. Daar vinden we het restaurant Veg and Veg, Gastro Artesaña van Josemari en Fáti. Een verademing voor vegetariërs en veganisten, want dit soort restaurants vind je niet zoveel in Huelva, de provincie van de ham. We hebben er zin in en gaan naar binnen.

fuenteheridos-huelva

Ligging

Fuenteheridos is een fraai wit dorp in de provincie Huelva. Deze provincie ligt tegen Portugal aan en is minder bekend dan toeristische provincies zoals Málaga, Sevilla en Córdoba. Wij vinden Huelva geweldig en een heerlijke bestemming om vakantie te vieren. De lucht is schoon, de omgeving groen. Vogels spotten? Dan ben je hier aan het goede adres. Een prima uitvalsbasis om erop uit te trekken in de natuur. Hoe fijn is het, om na een stevige wandeling lekker aan te schuiven in een restaurant zoals Veg and Veg. 

buitenkant-veg-and-veg-fuenteheridos
interieur-veg-and-veg-fuenteheridas

Het interieur

Het restaurant ademt een huiselijke sfeer, met leuke witte tafeltjes en allerhande snuisterijen. Een fijne plek om gezellig met wat mensen te tafelen. Je ziet er allerlei ambachtelijke creaties, waarvan er ook meerdere te koop zijn.

entree-restaurant-veg-and-veg
tafeltjes-in-restaurant-veg-and-veg
restaurant-veg-and-veg-interieur-hoekje

Gastvrijheid

Het restaurant Veg and Veg wordt gerund door Josemari en zijn vrouw Fáti. Fáti zwaait de scepter over de keuken en tovert de lekkerste gerechten op tafel. Voor deze gerechten maakt zij uitsluitend gebruik van natuurlijke streekproducten. 
 
Josemari is de superenthousiaste gastheer die de tijd neemt om alle gerechten op de kaart toe te lichten. Wij zijn vroeg en de eersten om die dag te lunchen. Dat biedt ons mooi de gelegenheid om lekker uitgebreid met Josemari te praten.

Openingstijden

Check voor de openingstijden even de website van vegandveg omdat deze verschillen per seizoen. Het zou jammer zijn als je voor een dichte deur staat. Het beste kun je reserveren, dan weet je zeker dat je goed zit.

Gastronomie

ontbijt-veg-and-veg-fuenteheridos
menukaart-met-kroketjes-assorti

Onze lunch

We hebben onze keuze gemaakt en starten met de huisgemaakte kroketjes met diverse vega vulling. De één nog lekkerder dan de ander. Vervolgens worden we door Josemari getrakteerd op een heerlijk linzensoepje onder het mom van: ‘Dit moeten jullie echt even proeven.’ Hij heeft niets teveel gezegd, zalig.
 
Daarna kiezen we voor de quinoa burger met groenten en patat. 
 
Als afsluiting nemen we, op advies van Josemari, de bizcocho de calabas met kokos en mango. Wow, wat lekker. 
 
We hebben echt fantastisch gegeten. Veg and Veg is wat ons betreft een echte aanrader. Qua eten, sfeer en het contact met de leuke eigenaren. 
diverse-croquetas-veg-and-veg
linzensoep-veg-and-veg
groetenburger-veg-and-veg-fuenteheridas
cake-met-ijs-veg-and-veg-fuenteheridas
veg-and-veg-logo-fuenteheridos

Veg and Veg Gastro Artesanía

Josemari & Fáti

Adres: Avenida Hermanos Maristas, 6-Bajo local 3
21292 Fuenteheridos
Huelva España

Telefoon: +34 609 040 784
Mail: vegandveg@vegandveg.es
Website: vegandveg.es