Genieten in Andalusië
Wonen, werken, studeren of op vakantie in Andalusië
Search
Close this search box.

MENU

Search
Close this search box.
puente-romano-mezquita-cordoba

Puente Romano de Córdoba

Picture of Bart
Bart
Leestijd: 3 minuten

Puente Romano de Córdoba

We lopen over de Puente Romano de Córdoba. Deze brug was eeuwenlang de enige brug in de stad. Aan de ene kant zie je de Mezquita en de Joodse wijk, aan de andere kant de Torre de la Caláhorra. Een schitterende plek in een indrukwekkende stad.

de-bogen-van-de-puente-romano-de-cordoba

De geschiedenis van de Puente Romano de Córdoba

Córdoba heeft onwijs veel moois te bieden en de Puente Romano de Córdoba maakt daar zeker onderdeel van uit.

De bouw van de Romeinse brug startte in de 1e eeuw voor Christus. De Puente Romano de Córdoba werd de eerste stenen brug die de Guadalquivir overstak en zo een verbinding vormde tussen de twee oevers van de stad. De brug was gedurende 20 eeuwen de enige brug in de stad Córdoba.

uitzicht-op-puente-romano-de-cordoba

Opnames op de Puente Romano de Córdoba

De brug verbindt de Torre de la Calahorra met de Puerta del Puente. Sinds 1931 wordt de Pueunte Romano de Córdoba erkent als cultureel erfgoed. In 2014 vormde de brug het decor voor opnames van enkele scenés uit de bekende serie ‘Game of Thrones’.

De brug bestaat uit 16 bogen en heeft een totale lengte van 331 meter. In de afgelopen eeuwen hebben er vele renovaties plaats gevonden. Zo hebben de Moren de brug flink uitgebreid. Van de 16 aanwezige bogen zijn er in het heden nog slechts 2 originele over.

lopen-over-puente-romano-de-cordoba
uitzicht-op-de-mezquita

Standbeeld San Rafael

Ongeveer op het midden van de brug vind je een fraai standbeeld van San Rafael, gebouwd in 1651. San Rafael wordt gezien als de beschermengel van Córdoba. Rondom het beeld tref je altijd kaarsen aan. De kaarsen symboliseren de adoratie van de mensen in Córdoba. Het verhaal gaat dat de kaarsen een teken van zegening zijn voor de reizigers die naar Córdoba komen of de stad juist weer verlaten. Het standbeeld is gemaakt door de beeldhouwer, Bernabé Gómez del Rio. Verantwoordelijk voor nog veel meer prachtige werken die je kunt bewonderen in Córdoba. Als je door de stad wandelt of fiets, kom je op meerdere plekken een standbeeld van San Rafael tegen.

standbeeld-triomf-van-san-rafael
uitzicht-op-de-puente-romano-de-cordoba-vanuit-torre-de-la-calahorra

Het is met recht één van de toeristische trekpleisters van de stad. Bij een bezoek aan Córdoba mag een wandeling over de Puente Romano de Córdoba dan ook absoluut niet ontbreken.