Genieten in Andalusië
Wonen, werken, studeren of op vakantie in Andalusië
Search
Close this search box.

MENU

Search
Close this search box.
centrum-zufre

Zufre

Bart
Bart
Leestijd: 3 minuten

Het witte dorp Zufre

Voordat we richting onze eerste stop, Molino Rio Alájar, gaan besluiten we om wat dorpjes te bekijken in de provincie Huelva. We zoeken naar plaatsjes die op de route liggen en komen zo uit bij het witte dorp ZufreWe rijden via een steile weg naar boven over een mooi stenen pad en belanden zo aan de rand van het dorp. Te voet gaan we verder en het is duidelijk dat we in het laagseizoen zitten. Op straat is het erg stil.

Zufre 

Zufre is een gemeente, gelegen in de provincie Huelva, en behoort tot de witte dorpen in Andalusië. Het dorp ligt op 450 meter hoogte aan de voet van de natuurparken Sierra de Aracena en Picos de Aroche. De lokale economie in Zufre is vooral agrarisch georiënteerd. De dichtsbijzijnde stad is Sevilla op ongeveer een uur rijden.

Stenen-pad-naar-zufre
Uitzicht-zufre

Moorse invloeden 

De geschiedenis van Zufre is voor een groot gedeelte bepaald door de Moorse invloeden. De Moorse invloeden zijn tot op de dag van vandaag nog duidelijk zichtbaar in het straatbeeld. De smalle straatjes, de typische inrichting van het dorp en het restant van een Almohaden fort zijn duidelijke kenmerken uit de Moorse tijd.

smalle-steegjes-zufre
witte-steegjes-zufre

De toeristische plekjes 

Het dorp kent een aantal monumenten die van toeristisch belang zijn voor het dorp. De Parochiekerk van de onbevlekte ontvangenis, de Torre de la Harina en het stadsgebouw zijn de bekendste monumenten in het dorp. Naast het stadhuis vind je de Fuente del Concejo. Deze fontein is gebouwd in de 15e eeuw en wordt gezien als de meeste monumentale fontein van Zufre.

gemeentehuis-ayutamiento-zufre
fuente-del-concejo-zufre

Zufre in winterstand 

We lopen door de smalle straatjes richting de kerk om even rond te kunnen kijken. We stuiten op een gesloten deur. Dorpsbewoners zien we amper. Het lijkt alsof het dorp zich momenteel in een winterslaap bevindt. Het dorp is mooi maar oogt in november toch wel een beetje verlaten. We zijn erg benieuwd hoe de sfeer is in het voorjaar, wie weet komen we terug…

De-parochiekerk-van-de-onbevlekte-ontvangenis-zufre

Blijf op de hoogte

Zodra wij een nieuw artikel plaatsen over een wit dorp in Andalusië, melden wij dit op onze social media.