Genieten in Andalusië
Wonen, werken, studeren of op vakantie in Andalusië
Search
Close this search box.

MENU

Search
Close this search box.
uitzicht-over-santa-olalla-del-cala

Santa Olalla del Cala

Bart
Bart
Leestijd: 3 minuten

Bezoek Santa Olalla del Cala - Huelva

Na 2,5 dag in de auto te hebben gezeten komen we dan eindelijk aan in Andalusië. Nadat we de provincie Huelva binnenrijden zien we Santa Olalla del Cala op de borden staan. We besluiten om er naartoe te rijden en nemen een kijkje in het witte dorp. Benieuwd wat het dorp te bieden heeft. 

zicht-op-olalla-del-cala-huelva

We zijn er

We rijden door de smalle straatjes en zien een kasteel op de heuvel liggen dat tegelijkertijd een uitkijkpunt biedt over het witte dorp. Nadat we de auto parkeren gaan we te voet verder. Het weer is een beetje grauw vandaag. We zullen het ermee moeten doen.

bij-het-bord-santa-olalla-del-cala
blik-op-castillo-vanuit-santa-olalla-del-cala
plein-santa-olalla-del-cala

Het witte dorp Santa Olalla del Cala 

Het dorp is gelegen in de provincie Huelva, op een klein uurtje rijden van Sevilla, aan de rand van de natuurparken Sierra de Aracena en los Picos de Aroche. De omgeving biedt dan ook veel prachtige natuur. De heuvels rondom het dorp zijn gevuld met bossen, kurkeiken, kastanjebomen en struikgewas. 

kerk-santa-olalla-del-cala
kruis-kerk-santa-olalla-del-cala

Castillo-Foraleza

Santa Olalla del Cala is niet een heel bekende toeristische plaats. Maar mocht je er toevallig langskomen, dan is het zeker leuk om even een kijkje te nemen. Wat absoluut in het oog springt als je het dorp binnenkomt is het Castillo-Fortaleza wat  gelegen is op 540 meter hoogte. Het kasteel werd gebouwd in de 13e eeuw. In de bouw zijn zowel de moslim als de christelijke kunststijl verweven, wat tot op de dag van vandaag is terug te zien.

Zijaanzicht-castillo-santa-olalla-del-cala

Bezoekje aan Castillo-Fortaleza of toch niet?

We klimmen de heuvel op en willen een kijkje nemen in het kasteel. Helaas, we stuiten op een gesloten deur waardoor ons kijkje beperkt blijft tot een rondje om het kasteel. Maar ook vanaf de buitenkant is het kasteel absoluut de moeite waard. We nemen de tijd om te genieten van het uitzicht. Het dorp straalt momenteel een en al rust uit. Eigenlijk een beetje dezelfde vibe zoals we die in Zufre eerder al tegenkwamen. Het is duidelijk dat we in het laagseizoen zitten. Op veel plekken is het rustig maar ook dat heeft z’n charme.

gesloten-deur-castillo-santa-olalla-del-cala
castillo-santa-olalla-del-cala-vanaf-de-zijkant

Wandelroutes

Rondom Santa Olalla del Cala vind je prachtige natuur, waar het heerlijk wandelen is. Diverse wandeltochten worden aangegeven op borden in het dorp. Dus trek er lekker op uit.

bord-met-wandelroute-vanuit-santa-olalla-del-cala-huelva
wandelgebied-santa-olalla-del-cala-huelva-bord

Blijf op de hoogte

Zodra er een nieuw artikel over een wit dorp geplaatst is op Genieten in Andalusië, melden wij dit op onze social media. Volg ons om op de hoogte te blijven.