Genieten in Andalusië
Wonen, werken, studeren of op vakantie in Andalusië
Search
Close this search box.

MENU

Search
Close this search box.
de-bar-in-meson-el-corcho-in-alajar-huelva

Restaurant Mesón el Corcho – Alájar, Huelva

Picture of Bart
Bart
Leestijd: 3 minuten

Restaurant Mesón el Corcho

We wandelen door Alájar. Het is een regenachtige dag en er is nog niet veel leven op straat. Op een gegeven moment komen we aan bij Plaza de España wat een beetje het centrale punt van het dorp is. Op het terras zitten al een paar dorpsbewoners aan de borrel bij een van de barretjes die je op Plaza de España vindt. Zelf zijn wij na een wandeling wel toe aan de lunch we lopen tegen Meson El Corcho aan. We zijn benieuwd!

Het ontstaan van Mesón el Corcho

In het verleden was Mesón el Corcho een theater, later werd het een bioscoop. Uiteindelijk is het pand omgebouwd tot een restaurant, wat het tot op de dag van vandaag nog steeds is. 

De naam Mesón el Corcho is niet zo gek gekozen. Het Spaanse woord corcho betekent in het Nederlands kurk. En juist de inrichting is voor een groot gedeelte van kurk gemaakt. Het plafond van de bar is voorzien van kurken creaties, vervaardigd door de eigenaar of door kunstenaars uit de regio. Je ziet er een heus kunstwerk, gemaakt van natuurkurk. De vloer is een rivierstenen mozaïk. Mesón el Corcho bestaat uit meerdere gedeeltes. Bij de bar zijn er een handvol tafeltjes waar mensen eerst lekker een drankje kunnen nuttigen, zittend op een barkruk of kurken krukje. Als je langs de zijkant van de bar loopt, kom je in het restaurant. Hier wordt de gezellige sfeer verder aangewakkerd. Mocht het heel druk zijn dan worden de tafels in de bar ook benut.

bar-meson-el-corcho
kurken-kunstwerk-aan-plafond-meson-el-corcho-alajar
inrichting-bar-meson-el-corcho

Het restaurant en het terras van Mesón el Corcho

restaurant-meson-el-corcho-met-open-haard
overdekt-terras-meson-el-corcho-alajar

Het restaurantgedeelte ademt de sfeer van een gezellige woonkamer. Met openhaard en mooie azulejos (typisch andalusische tegeltejs) aan de wanden. Verder zie je kunstwerken en keramieke schalen aan de wanden. Er is ook een overdekt terras, maar gezien het regenachtige weer, was dat even niet in gebruik.

Lekker eten bij Mesón el Corcho 

Er hangt een gezellige sfeer en het eten smaakt erg goed. Huelva is de provincie van de ham en dat is ook terug te zien op de menukaart. Veel gerechten zijn voorzien van ham. Dus mocht je een liefhebber zijn van ham, dan ben je hier absoluut aan het juiste adres. Maar ook andere vleesgerechten zijn mogelijk. Vegetarisch is het iets beperkter. 

salmorejo-meson-el-corcho
pisto-de-verduras-meson-el-corcho
gehaktballetjes-patat-groente-ei-meson-el-corcho

Winkeltje met lokale producten

regionale-producten-te-koop-bij-meson-el-corcho-alajar

In het winkeltje kun je van alles kopen, van keramiek tot kurk. Het zijn allemaal producten uit de streek. Leuk om een souvenir mee te nemen, toch?