Genieten in Andalusië
Wonen, werken, studeren of op vakantie in Andalusië
Search
Close this search box.

MENU

Search
Close this search box.
zicht-op-canillas-de-aceituno

Canillas de Aceituno

Picture of Bart
Bart
Leestijd: 2 minuten

Canillas de Aceituno is een wit dorp in Málaga dat we waarschijnlijk nooit hadden ontdekt als we niet een wandeling hadden willen maken door El Saltillo. Zodra we het dorp binnenrijden komen we er snel achter dat het dorp meer is dan een startpunt voor een goede wandeling.

Canillas de Aceituno, een fraai dorp in de provincie Málaga

zicht-over-het-dorp-canillas-de-aceituno

Het dorp 

De naam Canillas de Aceituno is afkomstig van het Latijnse woord Cann-illae (wat een gebied van rietvelden aanduidt) en het Arabische woord, Azeytuni (wat geweven en geverfde zijde betekent) Tijdens de Moorse overheersing was de productie en handel van zijde de belangrijkste activiteit van de Moren in dit gebied.

Canillas de Aceituno is een dorpje in de provincie Málaga. Het dorp is gelegen in de regio Axarquía, aan de rand van het natuurpark Sierra Tejeda. Het dorp is omgeven door een prachtig bergachtig gebied. Voor vele wandelaars het startpunt voor een fijne wandeling door de natuur.

restaurant-la-maroma-canillas-de-aceituno

Typisch Andalusisch

Canillas de Aceituno is een typisch Andalusisch dorp met smalle straatjes en wit gekalkte huizen zoals je dat in vele andere dorpen in Andalusië ook ziet. Het dorp heeft paar duizend inwoners.

Het dorp wordt omgeven door vele olijfbomen. De olijven spelen een belangrijke rol in de cultuur van Canillas de Aceituno. Naast de olijven zijn ook de rozijnen een belangrijk product voor de regio.

kerktoren-in-canillas-de-aceituno
terrasjes-in-canillas-de-aceituno

Wandelen door El Saltillo

Zoals eerder vermeld ontdekten wij het dorp doordat we door El Saltillo wilden wandelen. Het dorp is daar ook het geschikte startpunt voor. Bij het restaurant La Maroma (vernoemd naar de hoogste berg in de provincie Málaga) kun je de auto parkeren waarna je nagenoeg meteen van start kunt met de wandeling. Het is een fantastische route om te lopen een echte aanrader voor iedere fanatieke wandelaar.

Uitzicht el saltillo

Accommodatie in de buurt van Canilas de Aceituno

Ben je op zoek naar een plek om te overnachten in de buurt? Dan is B&B Lagabella, gerund door de Nederlanders Rick & Manon een echte aanrader. Deze fijne B&B ligt op zo’n 10 minuten rijden van het dorp en is een fijne uitvalsbasis om de prachtige omgeving te ontdekken.

benb-finca-lagabella-sedella-malaga