Genieten in Andalusië
Wonen, werken, studeren of op vakantie in Andalusië
Search
Close this search box.

MENU

Search
Close this search box.
het-witte-dorp-cortegana

Cortegana

Bart
Bart
Leestijd: 3 minuten

We hebben het uitstekend naar ons zin in de provincie Huelva. Wat een heerlijk gebied met prachtige natuur en leuke witte dorpjes. Nadat we in Aracena zijn geweest besluiten we om door te rijden naar het dorpje Cortegana. Als we het dorp binnenrijden laten we ons oog vallen op het kasteel wat hoger is gelegen en toch wel het meest opvallende punt is van het dorp. We parkeren de auto en gaan te voet verder. De weergoden zijn ons niet echt gunstig gezind. Jammer, een blauwe lucht met een zonnetje zou het allemaal net even mooier maken. We zullen het er mee moeten doen.

overzicht-over-cortegana

Castillo de Cortegana

Cortegana valt onder de witte dorpen in de provincie Huelva en ligt in het natuurgebied Sierra de Aracena y Picos de Aroche.

Wanneer je het dorp binnen rijdt kan je niet om Castillo de Cortegana heen. Het kasteel is hoger gelegen dan de rest van het dorp en is de meest in het oog springende bezienswaardigheid. Het kasteel is gebouwd in de 13e eeuw gedurende de Moorse overheersing. Nadat de christenen de moren hadden verdreven breidden zij het kasteel verder uit. Het kasteel had een belangrijke rol in de verdedigingslinie.

castillo-de-cortegana-in-cortegana
uitkijk-over-cortegana

Meer bezienswaardigheden in Cortegana

Castillo de Cortegana is niet de enige bezienswaardigheid in het dorp. In het centrum vind je de Iglesia de San Sebastián. Deze kerk is gebouwd in de 16e eeuw. Ook beschikt het dorp over een Plaza de Toros uit de 19e eeuw en die is vast ook interessant om te bezoeken. Wij stonden helaas voor een gesloten deur.

cortegana-huelva-iglesia-de-san-sebastian-en-castillo-de-cortegana
stierenvechtarena-in-cortegana
plaza-de-toros-cortegana
plaza-de-toros-cortegana-huelva-infobord
beeld-van-een-stier-op-de-parkeerplaats

De Iberico varkentjes

Huelva is de provincie van de ham en dat zie je ook terug in Cortegana. De menukaarten van de verschillende restaurants wordt gedomineerd door gerechten met ham. Vanuit het dorp rij je zo de natuur in en kom je vele grasvelden tegen waar je de ibericovarkentjes vrij ziet rondlopen. Een prachtig beeld om te zien.

de-iberico-varkentjes-in-het-wild
de-iberico-varkentjes-in-de-bossen-van-huelva

Accommodatie vlakbij Cortegana

Op zo’n half uur rijden van Cortegana vind je het landgoed Molino Río Alájar. Molino Río Alájar beschikt over 6 zeer riante vakantiehuizen en is een heerlijke plek om te verblijven tijdens je vakantie in deze regio van Huelva. 

molino-rio-alajar-vakantiehuis

Wat is Huelva toch een leuke provincie. Zo ongerept en authentiek nog, heerlijk! Helaas was het weer tijdens ons bezoek niet elke dag mooi, maar het is dan ook herfst. We komen vast nog een keer in het voorjaar terug!