Genieten in Andalusië
Wonen, werken, studeren of op vakantie in Andalusië
Search
Close this search box.

MENU

Search
Close this search box.
la-fuente-de-la-salud-in-priego-de-cordoba

La Fuente de la Salud – Priego de Córdoba

Annelies
Annelies
Leestijd: 2 minuten

Het is herfst als we in het fraaie Priego de Córdoba rondlopen. Een mooie en pittoresk stadje de Sierra Subbetica. Een blauwe lucht en een zonnetje ontbreken helaas, maar tussen de buien door bezoeken we toch een aantal bezienswaardigheden. Eén daarvan is ‘La fuente de las Salud’.

De fontein van de gezondheid

plein-twee-fonteinen-priego-de-cordoba

Op een prachtig plein in Priego de Córdoba vind je twee Nationale Monumenten.

Als je via de trappen afdaalt naar het plein, wordt je aandacht meteen getrokken door het imposante Fuente del Rey, de koningsfontein. Daardoor zou je zomaar een andere fontein links kunnen laten liggen.

Dat zou zonde zijn, want La Fuente de la Salud, de fontein van de gezondheid, is van groot historisch en cultureel belang en zeker de moeite waard om even bij stil te staan. Of om er even op de rand te gaan zitten.

detail-fontein-van-de-gezondheid-priego-de-cordoba
maagd-van-de-gezondheid-preigo-de-cordoba
neptunes-la-fuente-de-la-salud-priego-de-cordoba

De oppervlakte is bekleed met marmer. In het midden zie je een nis met een beeld van la Virgen de la Cabeza. Verder zie je op de rotsen nog verschillende beeltenissen. Een herder met schapen en een aantal mythologische figuren zoals Neptunes, Amphitrite en Medusa.  

Francisco del Castillo is samen met de plaatselijke steenhouwer Alonsio Gonzáles Bailén verantwoordelijk voor het bouwwerk. 

priego-de-cordoba-fuente-de-la-salud

Kans op geluk

Wil je dat je wensen uitkomen? Gooi dan een muntje over je schouder in La Fuente de la Salud. En komt dit muntje terecht in de nis van de maagd, dan zal je wens in vervulling gaan. Zo wordt beweerd. Dat is wel een muntje waard, nietwaar?