Bart
Leestijd: 2 minuten

Oranjesfeer in Sevilla

Het WK 2022 in Qatar is dan eindelijk begonnen.

Wij zijn in Sevilla als de eerste wedstrijd van Nederland op het WK plaatsvindt. We zijn nieuwsgierig naar hoe het Oranje team zal presteren en willen niks missen van de wedstrijd. We zijn opzoek naar de Oranjesfeer in Sevilla en waar kun je nu beter de wedstrijd kijken dan bij Los Tulipanes, de Spaans/Nederlandse bar bistro gelegen in het centrum van Sevilla.

wk-nederland-bij-los-tulipanes

De wedstrijd

Als we arriveren zit de bistro al helemaal vol en is vrolijk versierd met vlaggen uit allerlei landen en de mensen zijn veelal in het oranje gekleed. Er is gelukkig een tafeltje voor ons vrij gehouden waardoor er na onze aankomst geen muisje meer bij kan.

De sfeer zit er goed in. Voorzien van drankje en hapjes (vooral Hollandse bittergarnituur en patat) zijn we in afwachting van de Nederlandse doelpunten.

Maar wat duurt het lang. Senegal speelt best goed én heeft een aantal mooie kansen. Gelukkig bewijst keeper Noppert zijn waarde voor ons, pfff.

De wedstrijd dreigt te eindigen in een 0-0 gelijkspel maar dan in de 85e minuut weten “we” te scoren. Wat een ontlading. De bistro staat op z’n kop. En met het toetje, een doelpunt in de laatste minuut, barst het feest echt goed los.

winst-nederland-wk-los-tulipanes-sevilla

De derde helft

Het blijft nog lang onrustig in Los Tulipanes. Er wordt gedanst, gezongen, gebabbeld en veel gelachen. Zo eindigt een fantastische (voetbal)avond.

Ben jij in Sevilla tijdens de WK-wedstrijden van Nederland, dan raden wij je Los Tulipanes aan, voor een onvergetelijke avond.

Vergeet niet te reserveren. Het is supersnel volgeboekt. Reserveren. Kan via social media @lostulipanesbistro