Het Stierenvechten
Van de tradities in Spanje is het stierenvechten zeker een van de meest bekende en omstreden. Al eeuwenlang vinden stierengevechten plaats.
In Spanje begon het in 711 om de kroning van koning Alfonso VII te vieren.
Het stierenvechten kent verschillende soorten. Het ene gevecht vindt plaats in een Arena de ander op straat.
Het stierenvechten wordt geleid door een voorzitter, vaak een prominent persoon. Hij geeft het startschot voor het gevecht. De voorzitter bepaalt na het gevecht de beloning die de Matador ontvangt. Deze wordt beoordeeld op het gevecht en op welke wijze hij de stier doodt.
Bij een stierengevecht zijn er 3 Toreros betrokken:
De Picador
De Picador is de vechter die opkomt in het eerste gedeelte van het stierengevecht. Dit onderdeel is bedoeld om de moed van de stier te testen. Dit wordt bepaald door de manier waarop de stier het paard aanvalt. De paarden hebben een harnas met dikke kussens. Zo worden ze beschermd tegen de aanvallen van de stier. Sinds 1928 is dit zo. Voor die tijd stierven de paarden tijdens de gevechten. De Picador steekt met een lans in de nek van de stier om zo de stier te verzwakken.
De Banderillero
In de volgende fase komen de Banderilleros in actie. De Banderillero is ook wel bekend als de assistent van de Matador. Hij is te voet en gebruikt speren met weerhaken om de stier in het lichaam te steken en daarmee verder te verzwakken.
De Matador
De Matador is de degene die de stier uiteindelijk doodt.