Genieten in Andalusië
Wonen, werken, studeren of op vakantie in Andalusië
Search
Close this search box.

MENU

Search
Close this search box.
el-arenal-in-het-avondlicht

El Arenal – Sevilla

Bart
Bart
Leestijd: 3 minuten

El Arenal

We wandelen langs de Guadalquivir door de wijk El Arenal. Net als Santa Cruz merken we dat ook El Arenal onderdeel uitmaakt van het toeristisch kloppend hart van Sevilla. Het is gezellig druk in de wijk die vol staat met historie.

het-centrum-van-sevilla-el-arenal

De ligging

De wijk El Arenal vind je aan de oever van de Guadalquivir en maakt deel uit van het district Casco Antiguo. Aan de andere kant van de rivier ligt het district Triana. De wijk wordt verder begrensd door de wijken Santa Cruz, Alfalfa en Museo, alle ook onderdeel van het district Casco Antiguo. El Arenal is de wijk waar men vroeger de schepen op trok. De naam refereert aan de grote zandvlakte die daar was. Het is nu één van de bekendste wijken van Sevilla. De wijk is populair onder de toeristen door de vele horecagelegenheden en bezienswaardigheden.

panden-in-el-arenal-sevilla

De geschiedenis

In het verleden was El Arenal van groot economisch belang voor de stad. De wijk grenst aan de Guadalquivir en beschikte vroeger over een haven die tot de belangrijkste van de wereld behoorden na de ontdekkingen van Columbus. De haven van Sevilla verbond in deze tijd Spanje met Indië.

De ommuurde omheining van Sevilla

El Arenal stond vroeger bekend om haar verdedigingstorens die vanaf de Guadalquivir tot het Alcázar liepen om de vijand buiten de deur te houden. Vele van deze verdedigingswerken overleefden de gevechten rondom de stad echter niet. Er zijn nog enkele torens over zoals de Torre del Oro.

uitzicht-op-torre-del-oro
fontein-in-el-arenal-sevilla

Bezienswaardigheden in El Arenal

Zoals gezegd kent El Arenal een aantal bezienswaardigheden die een bezoek meer dan waard zijn. Hieronder vind je onze top 3 bezienswaardigheden.

Plaza de Toros 

Stierenvechten is een belangrijke traditie in Spanje, ook in Sevilla. Plaza de Toros in Sevilla is de grootste stierenvechtarena van heel Spanje en er worden nog steeds gevechten gehouden in het stierenvecht seizoen. Je kan een gevecht bezoeken, maar hou er rekening mee dat het er heftig aan toe gaat. De arena en het bijbehorende museum is ook te bezoeken buiten de gevechten om. 

plaza-de-toros-sevilla

Torre del Oro 

Torre del Oro kent een rijke geschiedenis en werd voor velen activiteiten gebruikt. Zo diende de toren als verdedigingswerk, maar ook als gevangenis en militaire basis. Tegenwoordig is de toren een Maritiem museum waar je voor een paar euro naar binnen kunt.

zicht-op-torre-del-oro-en-de-guadalquivir

Plaza del Cabildo

Plaza del Cabildo is misschien niet de meest bekende toeristische attractie in Sevilla, maar dit prachtige plein is zeker de moeite waard. Na het Plaza de España is Plaza del Cabildo het meest erkende plein door de Sevilianen. 

plaza-del-cabildo-el-arenal-sevilla

De bezienswaardigheden en de ligging aan het water maakt El Arenal tot een van onze favoriete wijken in Sevilla. Elke straat kom je weer wat leuks tegen en de gezellige drukte in de wijk geeft El Arenal een fijn sfeertje. Bij een bezoek aan Sevilla zal de wijk El Arenal waarschijnlijk wel voorbijkomen en terecht want wat een leuke wijk  is El Arenal! 

aan-de-oever-van-de-guadalquivir