Genieten in Andalusië
Wonen, werken, studeren of op vakantie in Andalusië
Zoeken
Sluit dit zoekvak.

MENU

Zoeken
Sluit dit zoekvak.
de-wijk-santa-cruz-in-sevilla

Santa Cruz – Sevilla

Foto van Bart
Bart
Leestijd: 3 minuten

Santa Cruz, de Joodse wijk van Sevilla

Tijdens een wandeling door de wijk Santa Cruz in Sevilla wordt het al snel duidelijk dat dit één van de meest toeristische wijken is van de stad. Het is er gezellig druk met vele terrasjes en prachtige bezienswaardigheden zoals het Alcázar en de Kathedraal met de bijbehorende Giralda toren. Het is een heerlijke wijk met veel geschiedenis.

terrasjes-in-santa-cruz

De geschiedenis van Santa Cruz

Eeuwen geleden kende Sevilla een joodse gemeenschap die tot de grootste behoorde van Spanje. In de 13e eeuw draagt Ferdinand III de wijk Santa Cruz over aan de joden waar ze in relatieve vrijheid kunnen leven.

In de 14e eeuw, nadat de stad veroverd wordt door de christenen, slaat de stemming om. De joden worden verdreven en zelfs vermoord als ze zich niet tot het christendom bekeren. Aan het einde van de 15e eeuw zijn alle joden uit de wijk verdwenen en blijft Santa Cruz verlaten achter.

terrasjes-in-de-wijk-santa-cruz
straatjes-met-veel-schaduw-in-santa-cruz

In de eeuwen die volgen neemt de verpaupering toe in de wijk tot dat men in de 18e eeuw besluit om de wijk te herstellen. Zo worden kerken en gebouwen grondig gerenoveerd.

De naam Santa Cruz is te danken aan Plaza de Santa Cruz. In het verleden stond hier de kerk van Santa Cruz. De kerk heeft de Napoleonistische oorlogen niet overleefd. De enige sporen die je vandaag de dag nog terug vindt van de kerk zijn de voormalige vloeren die de ondergrond van het plein vormen.

hartje-santa-cruz

De top 3 bezienswaardigheden in Santa Cruz

Er is veel te zien in de wijk Santa Cruz. Alleen al het slenteren door de smalle en kronkelige straatjes van de wijk is zeker de moeite waard. Overal zie je mooie pandjes en door de hoge gebouwen zijn hier ook vele schaduwplekken, erg fijn in de hete zomermaanden. de top 3 bezienswaardigheden vind je hieronder.

Het Real Alcázar

Het Real Alcázar is één van de bekendste en belangrijkste bezienswaardigheden in de stad. Het kasteel met de bijbehorende tuinen met daarin zowel Christelijke als Moorse invloeden, is schitterend.

blik-op-tuin-real-alcazar

De kathedraal met Giraldatoren

Op het Plaza del Triunfo vind je de Kathedraal met de bijbehorende Giraldatoren. De kathedraal is de grootste gotische kathedraal ter wereld en door omhoog te gaan in de Giraldatoren krijg je een schitterend uitzicht over de stad.

uitzicht-op-de-kathedraal

Hospital de los Venerables

Dit schitterende gebouw is afkomstig uit de 17e eeuw en was in die tijd een ziekenhuis voor priesters. Het is een bezoekje meer dan waard.

hospital-de-los-venerables-sevilla

Wij vinden Santa Cruz een ontzettende leuke wijk. Er is zoveel te doen en te zien dat je al een hele dag kunt vullen met een bezoek aan deze wijk. Vele bezienswaardigheden mooie straatjes en fijne horeca. Wat wil je nog meer?