Genieten in Andalusië
Wonen, werken, studeren of op vakantie in Andalusië
Search
Close this search box.

MENU

Search
Close this search box.
aanblik-bar-restaurant-el-acebuchal

Bar Restaurante El Acebuchal, Málaga

Picture of Annelies
Annelies
Leestijd: 3 minuten

Restaurant in een klein gehucht

El Acebuchal is een klein gehucht, niet ver van Frigiliana, midden in de Axarquía. Het dorpje heeft flink onder het bewind van Franco geleden. Deze zorgde ervoor dat de bewoners het dorp ontvluchtten, waardoor het in verval raakte. Lees ons artikel over El Acebuchal als je meer over het dorp wilt weten.

Aan het begin van het dorp wordt het restaurant al aangegeven.

buitenterras-boven-bar-restaurante-el-acebuchal

Ligging

In het dorp is er welgeteld één restaurant, ‘Bar Restaurante El Acebuchal’.  Je kunt het niet missen. Het restaurant bevindt zich aan de doorlopende weg, dus of je nu vanuit Cómpeta of Frigiliana komt, je rijdt er altijd langs. Parkeren kun je bij het witte kapelletje aan het einde van de straat, voordat je naar Cómpeta rijdt. Aan de andere kant van de weg vind je de terrassen. Eén boven en één beneden. Beiden kijken uit op het fraaie landschap.

uitzicht-vanaf-benedenterras-bar-restaurante-el-acebuchal

Het interieur

interieur-bar-el-acebuchal

Het interieur van Bar Restaurante El Acebuchal is kleurrijk en je ziet er prachtige tegeltjes en allerhande foto’s aan de muur.Het restaurant, eigendom van de familie García Sánchez, opende haar deuren in 2005. Het is een fijne plek, centraal in het dorp.

Van heinde en verre komen mensen hierheen om lekker te eten. Veel wandelaars, hikers en mountainbikers, strijken hier neer voor een uitgebreide lunch, om daarna hun weg te vervolgen. Het restaurant sluit wel, heel onspaans eigenlijk, om 18:00 uur. Voor het diner kun je er dus niet terecht.

Gastronomie

Het restaurant staat bekend om haar verse streekproducten. Groenten komen uit eigen tuin en op het menu vind je lokale specialiteiten zoals wild uit de omgeving. Hou je het liever bij vegetarische gerechten? Dan kun je nog steeds prima eten bij dit restaurant.
 
Het restaurant serveert ook een, in de houtoven gebakken, ambachtelijk brood. Echt zo lekker, zeker met de overheerlijke olijfolie die je erbij krijgt. Een echte aanrader, wat ons betreft.
lunch-bar-restaurante-el-acebuchal
salade-bar-el-acebuchal

Bar Restaurante El Acebuchal

Familie García Sánchez

Calle Aldea Acebuchal
Cómpeta, Málaga España

Telefoon:+34 951 48 08 08
Mail: barelacebuchal@gmail.com
Website: barelacebuchal.blogspot.com.es