Genieten in Andalusië
Wonen, werken, studeren of op vakantie in Andalusië
Zoeken
Sluit dit zoekvak.

MENU

Zoeken
Sluit dit zoekvak.
uitkijkend-over-de-kathedraal-en-sevilla

Kathedraal van Sevilla

Foto van Bart
Bart
Leestijd: 3 minuten

De kathedraal van Sevilla

We zijn er inmiddels achter dat Sevilla heel veel moois te bieden heeft. Bezienswaardigheden als Plaza de España en het María Luisa Park zijn het absoluut waard om te bezoeken. Ook vind je in het stadscentrum de kathedraal van Sevilla, wat een indrukwekkend bouwwerk! We kopen online tickets en besluiten om onze ogen goed de kost te geven in de kathedraal.

uitzicht-vanuit-kathedraal-sevilla

De grootste gotische kathedraal ter wereld

De kathedraal van Sevilla staat ook wel bekend als de ‘’Catedral de Santa María de la Sede’’. De kathedraal completeert de top 3 van grootste kathedralen ter wereld. Alleen de Sint-Pieter basiliek kerk in Rome en de Sint-Paulus kathedraal in Londen zijn nog groter. Als je puur kijkt naar de grootste gotische kathedraal dan wint Sevilla het. Het kerkgebouw staat sinds 1987 op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

buitenkant-kathedraal-sevilla
binnenruimte-kathedraal-sevilla

Geschiedenis

De kathedraal van Sevilla kent een rijke geschiedenis. De kathedraal is namelijk niet altijd een kathedraal geweest. Zoals op wel meer plaatsen in Spanje is er ook in Sevilla een periode sprake geweest van de Moorse overheersing. In die tijd stond er een moskee. Na de Moorse overheersing werd de moskee verbouwd tot een kathedraal. Toch is er een gedeelte van de moskee bewaard gebleven, de Giralda toren. Deze biedt een prachtig uitzicht over de stad. Ook een gedeelte van de sinaasappeltuin is nog terug te vinden.

klokken-in-de-giralda-toren-kathedraal-sevilla
maria-beeld-kathedraal-sevilla
sinaasappelbomen-kathedraal-sevilla

La Giralda

Zoals gezegd biedt de Giralda toren een mooi uitzicht over de stad. Het uitkijkpunt is een soort vierkant waardoor je elk stukje stad vanaf grote hoogte kunt aanschouwen. Het is een aardige klim om naar boven te gaan. De toren is zo’n 100 meter hoog. Je komt hier geen trappen tegen zoals je misschien zult verwachten. Via de schuin oplopende gangetjes vind je de weg naar boven. Dat is destijds een bewuste keuze geweest, zodat ook de paarden de wandeling naar boven konden maken. En als je meerdere keren per dag de klok moet luiden, is dat ook wel een uitkomst.

uitzicht-over-sevilla-kathedraal-sevilla
smalle-gangetjes-omhoog-kathedraal-sevilla

Wat is er te zien?

In de kathedraal zijn er verder ook een aantal bezienswaardigheden die je niet mag missen bij een bezoekje:

  • Het graf van Columbus: Christoffel Columbus zijn stoffelijke resten zijn opgeborgen in een bronzen kist in de kathedraal. De kist wordt gedragen door 4 bewakers.
  • De vele schilderijen van onder andere Murillo, Goya, Pedro de Campana en Luis de Vargas.
  • Het hoofdaltaar: het grootste ter wereld. Op het altaar zijn wel 45 scenes uit de bijbel afgebeeld met maar liefst 1000 personages.
  • Puerto del Perdón: De poort is afkomstig uit de Moorse tijd en geeft toegang tot de binnenruimte waar je de sinaasappelbomen kunt aanschouwen.
graftombe-columbus
schilderwerken-kathedraal-sevilla
schilderijen-kathedraal-sevilla
kathedraal-sevilla-puerta-del-perdon

Voor de tickets raden we aan om die online te bestellen. Het is eenvoudig online te boeken en je vermijdt op deze manier lange wachtrijen. Veel websites bieden online tickets aan.

We wandelen door de indrukwekkende kathedraal en kijken onze ogen uit. Wat een prachtige schilderijen en wat een waanzinnig uitzicht heb je vanuit de Giralda toren. De klim is goed te doen, juist omdat er geen trappen zijn. Je wandelt via smalle gangetjes naar boven.Als we daar eenmaal zijn, worden we beloond met een waanzinnig uitzicht over de stad. Die bekijken we dan ook naar alle kanten.

Bij een bezoek aan Sevilla mag je, wat ons betreft, een bezoek van de kathedraal zeker niet overslaan!