Genieten in Andalusië
Wonen, werken, studeren of op vakantie in Andalusië
Search
Close this search box.

MENU

Search
Close this search box.
paard-met-koets-maria-luisa-park

María Luisa Park – Sevilla

Bart
Bart
Leestijd: 3 minuten

María Luisa Park

Tijdens de fietstour door Sevilla met Pia Tours Sevilla  gaan we alle bezienswaardigheden van Sevilla af. Op weg naar het Plaza de España fietsen we langs het stadspark, María Luisa park Sevilla. Het park wat pal in het centrum is terug te vinden wordt gezien als het groene hart van de stad. Het is een groot gebied waar je rustig een middagje kunt rondwandelen. We onthouden deze plek en besluiten om na de fietstour nog even uitgebreid een kijkje te nemen.

Fietstour-pia-tours

Van privétuin naar stadspark María Luisa park Sevilla

María Luisa Park Sevilla is het bekendste park wat je in Sevilla zal terugvinden. Het grootste gedeelte van het terrein werd vroeger gebruikt als de privétuinen van het paleis ‘San Telmo’. In 1893 werden de tuinen geschonken door de hertogin van Montpensier aan de stad Sevilla. Dit met als doelstelling om van de privé tuinen een openbaar park te maken. Het park werd in 1914 toegankelijk voor publiek onder de naam ‘Parque Urbano Infanta María Luisa Fernanda’ en is ontworpen door de Franse tuin- en landschapsarchitect Jean-Claude Nicolas Forestier.

wandelgebied-maria-luisa-park
omgeving-mudejar-paviljoen-maria-luisa-park

Populaire hotspot

Tot op de dag van vandaag is het een populaire plek voor zowel de toeristen als de lokale bevolking. Het is een ideale plek in de stad om lekker te picknicken en om een mooie wandeling te maken. Naast picknicken zijn er ook mogelijkheden om lekker plaats te nemen op de terrasjes die aanwezig zijn. Ook in de warme zomermaanden is het park een fijne plek om de schaduw op te zoeken en zo te ontsnappen aan de brandende zon. Het park is zo’n 34 hectare groot.

Boom-maria-luisa-park
pilaren-rondom-la-fuente-maria-luisa-park
fijn-terrasje-park-maria-luisa-sevilla

De pleinen rondom María Luisa Park

De bekendste toeristische attracties die je in het park tegenkomt zijn de pleinen die in 1929 zijn gebouwd voor de Ibero-Amerikaanse tentoonstelling, Plaza de España en Plaza de America. Beide pleinen vormen een verlengstuk van het María Luisa park en zijn razend populair bij de toeristen. Een bezoek aan het Maria Luisa park wordt 9 van de 10 keer gecombineerd met een bezoek aan deze 2 pleinen.

la-fuente-met-plaza-de-espana-op-de-achtergrond
koetsen-in-maria-luisa-park
boom-in-maria-luisa-park

Van alles te zien en te doen

Het park biedt veel ruimte voor groen en verschillende planten. Sommige zien het park als Botanische tuin vanwege het informatiepaneel wat je bij elke boom en plant terugvindt om zo de bezoekers te informeren. Daarnaast vind je er vele monumenten, gebouwen en talrijke vijvers met fonteinen in terug. Een bekend gebouw in het park is het Mudéjar paviljoen. Het is gebouwd in 1914 en diende als kunstpaviljoen voor de Ibero-Amerikaanse tenotoonstelling van 1929. Sinds 1972 en de opening in 1973 geeft het Mudéjar onderdak aan een museum voor kunst en volksgebruiken. Ook zijn er een aantal monumenten te bezoeken van belangrijke Spaans personen in het park zoals: bijvoorbeeld het monument van Aníbal González Álvarez-Ossorio een architect uit de 19e/20e eeuw. De architect was degene die de gebouwen ontwierp die tot op de dag van vandaag zijn terug te vinden op het Plaza de España.

standbeeld-angal-gonzalez-alvarez-ossorio-maria-luisa-park
archeological-museum-of-seville
mudejar-paviljoen-sevilla

Duiven in overvloed

Wat ook opvalt in het María Luisa park zijn het groot aantal duiven die je met name rond Plaza América tegenkomt. Hier vind je ook Fuentes de las Palomas. Rondom deze fontein vind je tal van duiven die constant om de fontein heen vliegen en leven.