Genieten in Andalusië
Wonen, werken, studeren of op vakantie in Andalusië
Search
Close this search box.

MENU

Search
Close this search box.
de-30-dagen-spaans-challenge-nieuwe-versie

De 30 dagen Spaans challenge

Bart
Bart
Leestijd: 3 minuten

Van start met de 30 dagen Spaans challenge

overzichtspagina-zelf-spaans-leren

Tijd om te beginnen 

‘Zelf Spaans Leren’ is een initiatief van Jeroen en Sabine (vader & dochter) waar zij in 2020 mee zijn gestart. Bij ‘Zelf Spaans Leren’ heb je de mogelijkheid om de taal te leren vanuit het Nederlands. Ik ben al een tijdje bezig met Spaans via de talenapp ‘Duolingo’. Het is een leuke manier om met Spaans bezig te zijn. De app biedt alleen geen mogelijkheid om vanuit het Nederlands te leren. Dat vind ik wel een minpuntje. Leren vanuit het Nederlands vind ik persoonlijk net wat fijner.
 

‘Zelf Spaans Leren’ beschikt over een uitgebreid lespakket, waarbij aandacht wordt besteed aan verschillende onderdelen zoals: 
Lezen, schrijven, spreken en luisteren. Inmiddels zijn er meer dan 85 lessen beschikbaar.

Weet je nog niet zo goed of ‘Zelf Spaans Leren’ de tool voor jou is om de taal te leren? Probeer dan een van de gratis voorbeeldlessen!

Voor mij waren de gratis lessen een hele fijne kennismaking. Daardoor kreeg ik het gevoel dat deze manier van Spaans leren mij verder gaat brengen. Tijd om aan de slag te gaan!

We gaan van start 

Ik heb genoeg keuze om een start te maken.  Zoals gezegd beschikt ‘Zelf Spaans Leren’ inmiddels over ruim 85 lessen en elke week komt er een nieuwe les bij. Daarnaast kun je ook de 30 dagen Spaans challenge doen. Het doel hiervan is om na 30 dagen een basisgesprek te kunnen voeren.

Dat lijkt me een mooie om mee te starten. Zaken als tijd, getallen, begroetingen, het benoemen van relaties en nog veel meer komt tijdens deze challenge aan de orde. De lessen bestaan uit een vaste structuur. Het begint met een uitlegfilmpje van Sabine over het onderwerp dat die dag op het programma staat.

Vervolgens kun je, door middel van kaartjes en audio, de woorden en zinnen van de les nog eens rustig nalopen. Daarna kun je met de oefeningen aan de slag.

instructiefilmpje-zelf-spaans-lereen-30-dagen-challenge
herhaling-van-behandelde-lesstof-30-dagen-challenge

De oefeningen 

Tijdens de oefeningen hou ik me bezig met woorden/zinnen die tijdens de les aan bod zijn gekomen. Op verschillende manieren kan ik ermee oefenen. Bijvoorbeeld van luisteren naar schrijven en van lezen naar spreken. D.m.v. vertaalopdrachten, waarbij de zin in het Nederlands is geformuleerd die je dan moet vertalen naar het Spaans en andersom. Ik merk dat ik door Duolingo veel woorden al ken, maar toch komen er elke les ook weer nieuwe woorden/zinnen voorbij. Wat ik ook erg fijn vindt is dat je woorden volledig goed moet schrijven. Op de app van Duolingo kom ik nog wel weg met het achterwege laten van leestekens. Dat hoef ik bij ‘Zelf Spaans Leren’ niet te proberen, haha! Fijn want ze dagen je hiermee uit om zinnen en/of woorden perfect te formuleren.  

Zelf merk ik dat op deze manier leren goed werkt. Bij de laatste oefening dreun ik de woorden en zinnen moeiteloos op. Wel is het aan te raden om de volgende dag nog even een oefening te doen van de vorige dag. De kracht van herhaling. Veel verschillende onderwerpen komen aan bod waardoor een kleine herhaling erg fijn is om het geheugen op te frissen.

oefening-30-dagen-challenge
vertaal-oefening-30-dagen-challenge

Ik raad iedereen die een start willen maken met Zelf Spaans leren aan te beginnen met de 30 dagen Spaans challenge. Het is een mooie basis om kennis te maken met woorden en zinnen die veel gebruikt worden om een eerste kleine conversatie te kunnen voeren. Ik ben benieuwd naar de andere lesstof die Zelf Spaans Leren te bieden heeft.