Genieten in Andalusië
Wonen, werken, studeren of op vakantie in Andalusië
Search
Close this search box.

MENU

Search
Close this search box.
arcos-de-la-frontera-straatbeeld

#10 Slenteren door Arcos de la Frontera?

Annelies
Annelies
Leestijd: 2 minuten

Op pad in Arcos de la Frontera

Arcos de la Frontera is ook zo’n leuk wit dorp, waar je lekker doorheen wilt slenteren.

Nou ja, slenteren wordt het niet helemaal. Arcos de la Frontera zit boordevol klimmetjes en afdalingen in de smalle straatjes en dat is best pittig. Dus we nemen de tijd en bereiken langzaam de top van het dorp. Daar word je beloond met een prachtig uitzicht. Zeker als het weer meewerkt en de lucht mooi blauw is.

arcos-de-la-frontera-steil-straatje
steil-straatje-arcos-de-la-frontera

Toen wij later de klokkentoren van Basilica Menor de Sante Maria beklommen, was de lucht wat grauw, maar ondanks dat is er nog steeds sprake van een geweldig uitzicht. Ja, je hebt niet altijd een strakblauwe lucht.

De klim was best pittig, zeker nadat we in het dorp naar boven geklommen waren. Onze timing blijkt beroerd. Net voor twaalf uur staan wij naast de grote klokken, bovenin de toren. En je raadt het al, die beginnen vrolijk te luiden. Maar liefst twaalf keer. Het geluid is oorverdovend en we drukken dan ook onze oren dicht. Wat een herrie. een volgende keer toch wat beter op de tijd letten.

basilica-menor-de-santa-maria-klok
zicht-vanuit-klokketoren-op-arcos-de-la-frontera

Arcos de la Frontera is een mooi en leuk dorp om te bezoeken. Loop naar de Plaza del Cabildo en geniet van het uitzicht. Zoek vooral ook één van de fijne restaurantjes op. Wij aten in Aljibe en in La Chuminá, beide de moeite waard. Dus, als je in de buurt bent… 

zicht-op-arcos-de-la-frontera
uitkijkpunt