Genieten in Andalusië
Wonen, werken, studeren of op vakantie in Andalusië
Search
Close this search box.

MENU

Search
Close this search box.
entree-aljibe-restaurant-arcos-de-la-frontera

Restaurant Aljibe – Arcos de la Frontera, Cadíz

Picture of Bart
Bart
Leestijd: 3 minuten

Restaurant Aljibe

We wandelen door het dorp op zoek naar een leuk eetadresje. In Arcos de la Frontera zijn er genoeg leuke eetadresjes, zo ook Restaurant Aljibe. Als we een kijkje nemen vanaf buiten naar binnen kunnen we aan de inrichting al afleiden dat dit restaurant niet de typische Spaanse uitstraling heeft. We zijn benieuwd, tijd voor een hapje eten!

restaurant-aljibe
menu-kaart-aljibe

Het restaurant Aljibe

Aljibe heeft een typische Arabische uitstraling. De eigenaresse Laura Jiménez weet, samen met haar team, een fijne sfeer te creëren, waardoor je je echt welkom voelt. In 2018 open Aljibe voor het eerst haar deuren in het historische centrum van Arcos de la Frontera. Het restaurant straalt rust en luxe uit. 

Het doel van het restaurant is om de Andalusische en Moorse cultuur, die lange tijd hetzelfde land deelde, terug te laten komen. Deze culturen  vind je in de keuken, maar zie je ook in de smaakvolle inrichting. Het is net alsof je een paar eeuwen terug de tijd in gaat. De typische bogen afkomstig uit de Moorse tijd laat de Arabische sfeer goed tot z’n rechtkomen.

Het personeel is super vriendelijk en behulpzaam. Ze nemen graag de tijd voor je om uitgebreid uit te leggen wat je van bepaalde gerechten mag verwachten. Handig voor ons want bij sommige gerechten hebben we werkelijke geen flauw idee, haha.

personeel-restaurant-aljibe
inrichting-aljibe

De keuken van Aljibe

Aljibe wil zich graag onderscheiden. Dit bereiken ze door een keuken aan te bieden die vol zit met traditie. De gerechten zijn gebaseerd op de keukens van Marokko en Al-Andalus, die veel met elkaar gemeen hebben.  Jarenlang zijn oude recepten verzameld, die je terug ziet op de menukaart, al dan niet aangepast aan de moderne tijd.  

Op de kaart vind je dus typisch Noord-Afrikaanse en Andalusische gerechten. Deze smakelijke gerechten worden bereid in een houtoven. Dat duurt even, maar is het wachten meer dan waard. Mocht je al trek hebben, bestel dan een paar tapas. Die zijn ook al zo lekker.  

De typische vis- en vleesgerechten, die je wel vaker tegenkomt in de Spaanse keuken, staan ook op de kaart. Wij kiezen voor een tajine. 

Een tajine is een soort stoofpotje rijk gevuld met verschillende groenten, kastanjes, zoete aardappel, noten en vlees. Erg lekker! Zoveel verschillende smaken die elkaar aanvullen, een echte aanrader. Liever geen vlees in je Tajine? Deze kan je ook de vegetarische veriant bestellen. Wat een heerlijk gerecht.

tajine-met-vlees
Tajine met vlees
tajine-vegetarisch
Vegetarische Tajine

Wat een goede keuze om bij Aljibe te gaan eten. Heerlijk eten, een fijne sfeer én een geweldige bediening. Zo was het geen enkel probleem om hier eerst een uurtje te werken, voordat we aan tafel gingen. Voor ons is dit restaurant favoriet in Arcos de la Frontera en we vinden het ook wel één van de beste restaurants waar we in Andalusië hebben gegeten. Kortom, een aanrader!