Genieten in Andalusië
Wonen, werken, studeren of op vakantie in Andalusië
Search
Close this search box.

MENU

Search
Close this search box.
uitzicht-op-het-plaza-de-la-merced

Plaza de la Merced, Málaga

Bart
Bart
Leestijd: 3 minuten

Plaza de la Merced

Eén van de leukste en gezelligste pleinen in het oude centrum van Málaga is toch echt wel Plaza de la Merced. Een heerlijk plein waar veel te zien is en waar je ook tal van barretjes vindt voor een borrel met een lekker hapje.

plaza-de-la-merced

Plaza de la Merced, de geboorteplek van Picasso

De wereldberoemde kunstenaar Pablo Picasso heeft zijn wortels liggen in Málaga. Picasso is geboren in een huis aan het Plaza de la Merced en dat zie je duidelijk terug op het plein. Zo vind je een standbeeld van Picasso zittend op één van de bankjes op het plein. Het geboortehuis van Picasso is gerestaureerd en is op de dag van vandaag toegankelijk voor publiek. Hier vind je een tentoonstelling over de jeugd van Pablo Picasso, familieobjecten en enkele schilderijen van de vader van Pablo. Niet ver van het geboortehuis vind je ook het Picasso museum. Het museum is gelegen aan Calle San Agustín en is op zo’n 3 minuten lopen van het Plaza de la Merced.

standbeeld-picasso
geboortehuis-picasso

Eerbetoon aan generaal Torijos

Wat zeker opvalt is het monument midden op het plein. De Obelisk is een eerbetoon aan generaal Torrijos en zijn 48 kompanen. Torijos had als doel om het gewelddadige regime van Fernando VII ten val te brengen. Daar slaagde generaal Torrijos echter niet in en in het jaar 1831 werd hij met kompanen doodgeschoten op het strand San Andrés. Onder de Obelisk liggen de graven van 48 van de 49 slachtoffers.

obelisk-plaza-de-la-merced
monument-op-plaza-de-la-merced-malaga

Plaza de la Merced, een heerlijke plek voor een terrasje

Naast deze bekende plekken op het plein zijn er ook vele terrassen. Het zijn fijne tentjes als je zin hebt in tapas en de keuze bij deze restaurantjes is ook behoorlijk uitgebreid. Tot een uurtje of 00:00 is het hier erg gezellig tafelen.

In het voorjaar zorgen de bomen die vol in bloei staan voor een extra mooie blik op het plein. Heerlijk om even plaats te nemen op een van de aanwezige bankjes en lekker om je heen te kijken.

terassen-plaza-de-la-merced
hapjes-op-het-terras

Ik kom altijd graag op het Plaza de la Merced. Wat mij betreft is het plein het gezelligste dat je in de stad tegenkomt. Elke keer als ik Málaga bezoek moet er minimaal één bezoekje gebracht worden aan dit plein voor een drankje en voor heerlijke tapas.