Genieten in Andalusië
Wonen, werken, studeren of op vakantie in Andalusië
Search
Close this search box.

MENU

Search
Close this search box.
la-chumina-restaurant-arcos-de-la-frontera

Restaurant La Chuminá – Arcos de la Frontera, Cadíz

Annelies
Annelies
Leestijd: 3 minuten

Restaurant La Chuminá, een fijn eetadresje in Arcos de la Frontera

We zijn aangekomen in Arcos de la Frontera en hebben ingecheckt op ons nieuwe adres. Arcos de la Frontera is een mooi wit dorp. Omdat het wel een beetje ver lopen is vanaf ons logeeradres, nemen we de auto. Nadat we een parkeerplek gevonden hebben gaan we als eerste op zoek naar een restaurant. We hebben trek. Het loopt al tegen drieën en restaurants sluiten hier vaak om 16:00 uur, om vervolgens ‘s avonds weer open te gaan. Daar willen we niet op wachten. We willen graag eerst iets eten, voordat we het dorp gaan verkennen. Al wandelend komen we terecht bij restaurant La Chuminá. Dat blijkt een prima keuze.

straatbeeld-restaurant-la-chumina-arcos-de-la-frontera

Het eerste dat ons opvalt is het bord, waarop aangegeven wordt dat huisdieren welkom zijn. Dat hebben we nog niet eerder gezien en vinden we wel leuk. We gaan naar binnen.

huisdieren-welkom-in-restaurant-la-chumina-arcos-de-la-frontera
la-chumina-restaurant-in-arcos-de-la-frontera

Het ontstaan

Restaurant La Chuminá bestaat nog niet zo lang, het opende haar deuren op 22 juni 2022. Je vindt het restaurant in de straat Corredera in het centrum van Arcos de la Frontera.

Ezequiel Romero, mede-eigenaar van hotel La Posada de las Cuevas in Arcana, heeft het pand, daterend uit 1900, omgetoverd tot een prachtig restaurant.

bar-in-restaurant-la-chumina-arcos-de-la-frontera

Mooie mix van oud en nieuw

Oude architectonische aspecten, zoals de oude bogen en stenen muren van het gebouw zijn blootgelegd en geaccentueerd. De inrichting is  modern en comfortabel. Er hangt een fijne, relaxte sfeer.

restaurant-la-chumina-arcos-de-la-frontera-interieur
stenen-muren-spiegels-zacht-banken-en-stoelen-restaurant-la-chuminá
brood-dippen-en-wijn-drinken-restaurant-la chumina
oud-gecombineerd-met-nieuw-interieur-la-chumina-arcos-de-la-frontera
gedekte-tafels-restaurant-la-chumina-arcos-de-la-frontera
spiegels-aan-de-muur-restaurant-la-chumina-arcos-de-la-frontera

De keuken

De keuken is gebaseerd op traditionele, authentieke gerechten, maar hebben een innovatieve, moderne draai gekregen. Aan iedereen is gedacht. Ook vegetariërs en veganisten kunnen hier prima eten. En heb je een allergie? Op de menukaart staan de allergenen helder aangegeven.

Wij zijn nog op tijd, het restaurant sluit inderdaad om 16:00 uur. Druk is het niet, maar we zijn hier ook buiten het toeristenseizoen. We bestellen Gyoza Verduras, die we samen delen. Super lekker! Bart kiest vervolgens een hamburguesa de Wagyu Nacional en ik een hamburguesa Vegana, met patat. Die smaken ons goed. Ruimte voor een toetje hebben we niet meer. Wellicht een volgende keer…

gyoza-verduras-la-chumina-arcos-de-la-frontera
restaurant-la-chumina-vegan-burger-en-frites

 

Restaurante La Chuminá

Calle Corredera 69
Arcos de la Frontera, Cádiz
tel:+34 601 90 65 76
Menu: La Chuminá