Genieten in Andalusië
Wonen, werken, studeren of op vakantie in Andalusië
Search
Close this search box.

MENU

Search
Close this search box.
uitkijk-over-bezienswaardigheden-malaga

#46 Bezienswaardigheden in Málaga

Picture of Bart
Bart
Leestijd: 3 minuten

Bezienswaardigheden in Málaga

Bezienswaardigheden in Málaga je komt er velen tegen. Inmiddels ben ik al een tijdje in de stad en heb ik vele bezienswaardigheden al bezocht. Wat een mooie plekjes heeft Málaga te bieden!

blik-op-plaza-de-toros-malaga

Kathedraal Málaga

Een van de meest aansprekende gebouwen in het centrum is de kathedraal van Málaga. De kathedraal valt aan de buitenkant op doordat de ene toren hoger is dan de andere. Dit heeft er mee te maken dat de financiering van de bouw van de kathedraal niet rond kwam. Hierdoor is de bouw tot de dag van vandaag niet voltooid. Het heeft de kathedraal de naam ‘La Manquita’, de eenarmige dame, opgeleverd. Het is zeker de moeite waard om een kijkje binnen te nemen.

vooraanzicht-kathedraal-malaga
binnenkant-kathedraal
buitenaanzicht-kathedraal-bezienswaardigheden-malaga

Alcazaba

Wat ook zeker een aanrader is om te bezoeken is het Alcazaba. Het Moorse fort ligt naast het Romeinse theater en is een van de absolute highlights van de stad. Een tip, als je zondagmiddag na 14:00 het Alcazaba bezoekt mag je gratis naar binnen. Op andere momenten betaal je een bedrag van € 3.50. Het fort biedt mooie uitkijkpunten over de stad en de haven. De Arabische bouwstructuur is hier ook nog duidelijk terug te zien. Je kan hier heerlijk een middagje vertoeven.

planten-alcazaba-bezienswaardigheden-malaga
looproute-alcazaba

Castillo de Gibralfaro

Ik ben al vaak naar het uitkijkpunt gelopen om in de avond te genieten van het mooie uitzicht over de haven en een gedeelte van de stad. Maar verder naar boven was ik nog niet geweest. Ik ben toch wel benieuwd. Ik zie veel mensen hun weg naar boven vervolgen na het uitkijkpunt. Wat zit daar dan? Ik besluit om boven een kijkje te nemen en tot m’n verbazing stuit ik daar op een kasteel, dat bekend staat als Castillo de Gibralfaro. Hoe ik dat niet eerder heb opgemerkt is me een raadsel, maar goed nu ben ik er alsnog, hahaha. Voor € 3.50 mag ik naar binnen. Het kasteel is nog hoger gelegen dan het Alcazaba. Dat zorgt ervoor dat de uitzichten nog mooier zijn dan die ik tot nu toe heb gezien.

uitzicht-over-malaga-in-de-avond
buitenkant-castillo-de-gibralfaro
castillo-de-gibralfaro-bezienswaardigheden-malaga

Wat heeft Málaga toch veel moois te bieden. De bezienswaardigheden, het strand en het gezellige centrum met veel horeca maken de stad tot een van m’n favoriete steden. Wat heerlijk om hier een tijdje te mogen vertoeven.

roman-alcazaba-malaga