Genieten in Andalusië
Wonen, werken, studeren of op vakantie in Andalusië
Search
Close this search box.

MENU

Search
Close this search box.
wedstrijd-malaga-avondje-uit-in-malaga

#45 Uitgaan in Málaga

Bart
Bart
Leestijd: 3 minuten

Uitgaan in Málaga

Uitgaan in Málaga ? Dat mag absoluut niet ontbreken bij een bezoekje aan deze leuke stad! De vele horeca-gelegenheden die in het centrum aanwezig zijn maken het aantrekkelijk om lekker een terrasje te pakken. Daarnaast zijn er meerdere nachtclubs om een avondje stappen in Málaga voort te kunnen zetten zodra de terrassen sluiten.

Bezoek vanuit Nederland

Wilco, een vriend, is voor een paar dagen naar Málaga gekomen. Een avondje uit staat dan ook op het programma. We besluiten om in de avond een kijkje te nemen in de Sala Gold wat bekend staat als de bekendste nachtclub van Málaga. Maar voor we daarheen gaan kopen we eerst tickets voor een voetbalwedstrijd van de lokale voetbalclub.  Als echte voetbalsupporters willen we natuurlijk een wedstrijdje meepikken.

supporters-buiten-la-rosaleda-malaga
supporters-bij-la-rosaleda

Avondje voetbal

Vanaf het appartement is het een rechte weg naar Estadio Rosaleda. De voetbalclub is inmiddels afgegleden naar het 2de niveau van Spanje en staat op het punt om wederom te degraderen. Ondanks dat is het vrij druk bij het stadion. De mensen hier zijn echte voetballiefhebbers en steunen hun club ook in slechte tijden.

Het is een alles of niets wedstrijd voor Málaga. Niet winnen betekent dat de club deze avond zal degraderen en die spanning is ook zeker voelbaar. Het wordt voor de Málaga supporters en voor ons een leuke avond. Málaga wint de wedstrijd met 2-0 waardoor de stemming opperbest is op de tribunes. Gezien de achterstand van Málaga op de concurrentie lijkt degradatie echter niet te voorkomen maar vanavond is er eventjes ruimte voor een feestelijke stemming bij de supporters.

bart-en-wilco-in-la-rosaleda
wedstrijd-malaga-uitgaan-in-malaga

Feesten in Málaga

Rond half 12 lopen we het stadion uit en is het tijd om naar het centrum te gaan. We denken de avond voort te kunnen zetten met een rondje tapas, maar dat blijkt moeilijker dan gedacht. In Spanje eten mensen laat, maar zo laat blijkbaar ook weer niet, hahaha. Bij de meeste restaurantjes is de keuken al dicht. We zijn uiteindelijk aangewezen op een fastfoodketen om alsnog een bodem te kunnen leggen voor vannacht.

We drinken een biertje bij een bar en gaan rond een uurtje of 01:00 naar de Sala Gold. De entree is met € 20,- p.p. aardig aan de prijs. Wel is een welkomstdrankje inbegrepen. Het wordt een onwijs gezellige nacht! Wat opvalt is dat er veel Nederlanders zijn in de club. Overal waar we staan horen we wel Nederlands en ook bij de DJ boot wordt dat opgemerkt. Meerdere Nederlandse nummers komen voorbij, waardoor je voor je gevoel weer even in Amsterdam staat. Een prima plek voor een leuk avondje uit.

uitgaan-in-de-sala-gold
bij-de-bar-uitgaan-in-malaga

Uitgaan in Málaga is absoluut geslaagd. Wat een leuke avond was het, met een combinatie van sport en feesten. We hebben er absoluut van genoten.