Genieten in Andalusië
Wonen, werken, studeren of op vakantie in Andalusië
Search
Close this search box.

MENU

Search
Close this search box.
het-alcazaba

Alcazaba Málaga

Picture of Bart
Bart
Leestijd: 3 minuten

Het Alcazaba in Málaga

In het centrum van Málaga vind je het Alcazaba, een Moors fort uit de 9e eeuw met zowel Arabische als Romeinse invloeden. Het is één van de mooiste en bekendste bezienswaardigheden van Málaga. Bij een stedentrip Málaga mag een bezoek aan het Alcazaba dan ook zeker niet ontbreken.

alcazaba-avond-aanzicht

Uitbreiding van het Alcazaba 

In de 11e eeuw ging de uitbreiding van het Alcazaba verder en vormde het een belangrijk onderdeel van de vestigingsmuren rondom Málaga. Het hoger gelegen Castillo de Gibralfaro functioneerde als verdedigingswerk voor het Alcazaba. Daarmee was het een veilige plek voor prominente personen in die tijd.

de-ingang
looproute-alcazaba

Arabische en Romeinse invloeden van het Alcazaba

Het Alcazaba vind je aan de voet van de berg Gibralfaro. Deze locatie gaf het Alcazaba een strategisch voordeel bij het verdedigen van de stad. Het fort kent een oppervlakte van maar liefst 15.000 m2. Een oppervlakte die in de Islamitische tijd nog vele malen groter was. Uiteindelijk is een deel van de muur en het land van de Haza Baja verloren gegaan. De moren hebben de bouw van het Alcazaba uitgevoerd in de tijd van de Moorse overheersing.

Zoals gezegd zijn er naast Arabische invloeden ook Romeinse invloeden aanwezig. De Moren hebben onderdelen van het Teatro Romano benut, dat pal naast het Alcazaba is gelegen.

tuinen-alcazaba
toren-alcazaba

Ronddwalen door het Alcazaba

Als je het Alcazaba betreedt kom je al gauw mooie punten tegen die een leuk uitzicht bieden over het centrum van Málaga. Je kunt het pad volgen of over de muren lopen om je weg naar boven te vervolgen. Je gaat behoorlijk snel de hoogte in waarbij je een klein stukje moet klimmen. Op een gegeven moment kom je een splitsing tegen. 

Als je links afslaat, belandt je na een klein klimmetje in de typisch Arabische tuinen. De prachtige bogen herinneren aan de Moorse periode. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over de stad Málaga, je staat hier immers nog hoger dan op de uitkijkpunten die je eerder bent tegengekomen.

Eventjes terug naar de splitsing. Als je naar rechts gaat kom je een vrij groot terras tegen waar je een lekker hapje en drankje kan scoren. Verder biedt dit gedeelte een mooi uitzicht over de haven en de baai van de stad.

Dit alles zorgt ervoor dat je zo een paar uurtjes kwijt bent in het Alcazaba. 

pad-alcazaba
arabische-bogen-alcazaba

Praktische informatie Alcazaba

Om het Alcazaba te bezoeken betaal je een klein bedrag ( € 3,50). Het fort is in de zomerperiode (april t/m oktober) geopend van 09:00 tot 20:00 uur. In de winterperiode (november t/m maart) is het fort geopend van 09:00 tot 18:00 uur. Je kan bij het Alcazaba naar binnen tot 3 kwartier voor sluitingstijd. Met nationale feestdagen (24,25 en 31 december & 1 januari is het Alcazaba gesloten.

Wist je dat?

Op zondag vervalt vanaf 14:00  uur de entreeprijs en kun je gratis het Alcazaba bezoeken. Mooi meegenomen, toch?

zicht-op-de-stad