Genieten in Andalusië
Wonen, werken, studeren of op vakantie in Andalusië
Search
Close this search box.

MENU

Search
Close this search box.
aankomst-in-santa-olalla-del-cala-andalusie

#02: We zijn er

Annelies
Annelies
Leestijd: 2 minuten

We zijn er!

2,5 dag en ruim 2250 km verder en we zijn er. In Andalusië! Vandaag hebben we zo’n 400 km afgelegd. Voordat we naar ons eerste vakantie-adres “Molino Río Alájar” rijden willen we nog wel even de benen strekken en wat zien. Het witte dorp “Santa Olalla del Cala” ligt op onze route, daar gaan we heen.

Santa Olalla del Cala

O la la, wel toepasselijk hé, om in Santa Olalla del Cala te beginnen. Het schijnt een fraaie kerk en kasteel te hebben, dat willen we wel zien. We wandelen naar boven, eerst naar de Iglesia de Nuestra Señora de la Asunción. We treffen het niet, gesloten deur. Binnenkijken zit er dus helaas niet in. Dan maar door naar het kasteel “Castillo de Santa Olalla del Cala”. Opnieuw een gesloten deur. 

Het is ons meteen duidelijk dat we buiten het seizoen zijn. Het uitzicht over het dorp is overigens wel fraai. Maar alles zit op slot, er zijn nauwelijks mensen op straat. Het dorp ligt er een beetje verlaten bij. En het weer is ook nog niet zo geweldig. We laten ons niet uit het veld slaan hoor, het pas de eerste dag in Andalusië.

zicht-op-olalla-del-cala-huelva
castillo-santa-olalla-del-cala-huelva
gesloten-deur-castillo-santa-olalla-del-cala-huelva

Zufre

We stappen weer in de auto en rijden door. Misschien hebben we meer geluk in Zufre.

Zufre is een beeldig wit dorp, dat ons meteen aanspreekt. We wandelen naar de kerk en die is, hoe verrassend, op slot. We vervolgen onze weg door de mooie smalle straatjes en genieten van de prachtige vergezichten op de omgeving. En ja hoor, tussen de wolken zien we zelfs een beetje blauwe lucht. Jippie! Dit gaat de goede kant op. Onze dag kan niet meer stuk. Inmiddels is het eind van de middag en gaan we op weg naar onze eerste overnachtingsplek in Alájar. We zijn benieuwd.

blik-op-weg-naar-zufre
de-geplaveide-weg-naar-zufre-huelva