Genieten in Andalusië
Wonen, werken, studeren of op vakantie in Andalusië
Zoeken
Sluit dit zoekvak.

MENU

Zoeken
Sluit dit zoekvak.
uitzicht-op-alajar

#03: We zijn in Alájar

Foto van Bart
Bart
Leestijd: 2 minuten

De overnachting

Op naar onze eerste overnachtingsplek, Molino Río Alájar.

Dat ligt verscholen in de bosrijke omgeving bij het plaatsje Alájar. Over een supersmal pad, althans zo ervaren wij het, slingeren we naar deze fantastische plek. Gelukkig komen we geen tegenliggers tegen, pfff. Later horen we dat hekken langs het pad open kunnen, waardoor je elkaar gewoon kunt passeren. Het is maar dat je het weet.

We worden wakker in één van de zes vakantiehuizen die op het prachtige landgoed van Molino Rio Alájar staan.

molino-rio-alajar-vakantiehuis

Onze gids Vera

Omdat we na 2,5 dag rijden het wel eventjes gehad hebben met in de auto zitten besluiten we om de benenwagen te nemen en een kijkje te nemen in het nabijgelegen witte dorpje Alájar. Google Maps is niet nodig want we hebben onze persoonlijke gids Vera (de huishond, een zwarte labrador) die ons op sleeptouw neemt. Ze brengt ons naar het midden van het dorp.

Lekker broodje

We slenteren door de mooie witte straatjes van Alájar. Ook hier merken we dat het laagseizoen is. Op zoek naar een supermarkt om een ontbijtje te halen lopen we langs een klein kruidenierszaakje. We gaan naar binnen. De vriendelijke eigenaar, die normaal gesproken brood en beleg verpakt verkoopt, is wel bereid om voor ons een bocadillo (broodje) te maken waarvan we later heerlijk smikkelen. Achter ons staan een paar mensen heel geduldig te wachten.

broodje-wordt-klaargemaakt-door-winkelier-in-alajar
vera-de-hond-en-bart-alajar

Tussen de locals

We vinden het Plaza de España, een pleintje omringd door een aantal barretjes en terrasjes. Hier komt de lokale bevolking samen, overwegend oude mannetjes, om te buurten met een drankje en later aan te schuifven voor de lunch. Het dorp komt tot leven. Vanaf een uur of 2 stroomt het restaurant Mesón El Corcho, waarin wij aan het werk zijn, vol. Ook wij genieten van een heerlijke lunch.

mannen-op-het-plein-alajar
bar-el-corcho-alajar

Een goed gesprek

We wandelen terug en worden door Peter Jan en Monica (de eigenaren van Molino Rio Alájar) uitgenodigd om ‘s avonds gezellig een drankje te doen in het dorp. Hier spreken wij hen over de stap naar Andalusië. Het verhaal van Peter Jan en Monica zal binnenkort te lezen zijn in onze rubriek ‘’In gesprek met…’’. Peter Jan en Monica hadden zoveel tips voor ons, dat het nog lastig kiezen wordt wat we gaan doen.