Genieten in Andalusië
Wonen, werken, studeren of op vakantie in Andalusië
Search
Close this search box.

MENU

Search
Close this search box.
flamenco-danseressen

#28 De flamenco

Bart
Bart
Leestijd: 3 minuten

De Flamenco

Wat is het toch een prachtige tijd om in Sevilla te zijn. Het is moeilijk te bevatten dat de lente pas net gestart is. De eerste dagen hier worden we telkens getrakteerd op een graad of 30, heerlijk! Hiervan krijg je de zomer wel in je bol.

overzicht-van-plaza-de-espana

Plaza de España

We gaan verder met het verkennen van de stad. Als je naar Sevilla gaat mag een bezoekje aan het Plaza de España absoluut niet ontbreken. Hier kan je heerlijk rondlopen en je ogen de kost geven aan de prachtige torens en de bankjes die zijn betegeld met de mooiste azulejos (geverfde Andalusische tegeltjes). Op het Plaza de España heeft elke provincie in Spanje haar eigen bankje. Geloof me dat zijn er nog al wat!

Naast al het moois dat Plaza de España te bieden heeft zijn er ook regelmatig Flamenco shows op het plein. De Flamenco is een typische muziekstijl, ontstaan in Zuid Spanje. De wijk Triana in Sevilla wordt wel als de bakermat van de Flamenco gezien. Een bezoek aan Sevilla is niet compleet zonder het zien van een flamenco show.

plaza-de-espana-bart
bart-en-marjolein-plaza-de-espana
tegeltje-provincie-almeria

Tranquilo

We wandelen nog even door het nabij gelegen María Luisa Park en vinden in het park een lekker terrasje voor de lunch. Het is wederom een prachtige warme dag dus besluiten we om de rest van de middag lekker tranquilo te doen.

maria-luisa-park

Op naar de flamenco show

Toch nog eventjes terug naar de Flamenco. Het is inmiddels de 5e keer dat ik de stad Sevilla bezoek. Maar tot op de dag van vandaag heb ik buiten de optredens op Plaza de España nog geen enkele Flamenco show bezocht. Het wordt dus wel tijd, haha. Samen met Marjolein haal ik tickets voor een avondshow, ik ben heel benieuwd. We gaan er op tijd heen want het zou wel eens druk kunnen worden en natuurlijk willen we wel goede plekken hebben.

We vinden goede plekken en inderdaad de zaal stroomt heel snel vol. We zijn er klaar voor! De show duurt ongeveer een uur en we krijgen verschillende dans en muziekstukken te zien. We vermaken ons uitstekend de dansstukken en de verschillende muziekinstrumenten die worden bespeeld zijn erg mooi. De zang daarentegen is niet helemaal onze smaak, je moet ervan houden. Maar indrukwekkend is het wel en het is dan ook absoluut de moeite waard om een show bij te wonen.

Flamenco-show-gitarist
flamenco-danser
flamenco-danseres
alle-flamenco-artiesten-van-de-avond

Wederom een heerlijke dag in Sevilla waar we ook weer veel gezien en gedaan hebben. Ook al ben ik al 4x eerder in Sevilla geweest, ik ontdek nog steeds nieuwe dingen. Benieuwd wat de komende dagen zullen brengen!