Genieten in Andalusië
Wonen, werken, studeren of op vakantie in Andalusië
Search
Close this search box.

MENU

Search
Close this search box.
de-kathedraal-van-de-buitenkant

#27 Een dagje de toeristische attracties af

Bart
Bart
Leestijd: 3 minuten

Een dagje de toerist uithangen

Na een paar zware reisdagen besluiten we om de eerste dagen van ons verblijf in Sevilla te benutten om een beetje de toerist uit te hangen. Dat Marjolein er nu is geeft nog meer reden om te genieten van al het moois dat de stad Sevilla te bieden heeft. We gaan dan ook de diverse toeristische attracties af.

uitzicht-vanuit-giralda-toren

De kathedraal en de gym

Annelies en ik wisselen elkaar af als gids om Marjolein alle mooie plekjes in de stad te laten zien. De dames nemen in de middag een kijkje in de Kathedraal van Sevilla en beklimmen de bijbehorende Giralda toren. De Kathedraal is de op 2 na grootste Kathedraal ter wereld dus die zijn daar wel eventjes zoet mee, haha. Omdat we hier voor langere tijd zijn ga ik in de middag op zoek naar een sportschool zodat ook in Sevilla lekker gesport kan worden. Ik beland bij Sevilla Gym waar ik een weekabonnementje kan afsluiten. Mooi, nu kan ik gewoon verantwoord tapas blijven eten! Hehe

voor-de-kathedraal-marjolein-annelies
sevilla-gym
plafond-kathedraal-sevilla

Las Setas

In de avond ga ik met Marjolein op stap. Ons appartement ligt op een steenworp van Plaza de la Encarnación. Een aantal jaar geleden organiseerde de gemeenteraad van Sevilla een wedstrijd om het plein toeristisch aantrekkelijker te maken. De winnaar hiervan creëerde Las Setas ook wel bekend als de paddenstoelen. Dit indrukwekkende bouwwerk is echt een toeristische attractie geworden in Sevilla. Vanaf de grond is het al indrukwekkend om te zien maar vanaf boven biedt het ook een prachtig uitzicht over de stad. 

las-setas-vanaf-beneden
las-setas-verlicht

Wat een prachtig uitzicht!

We kopen een kaartje en gaan met de lift naar boven. Voordat we een rondje maken boven krijgen we nog een korte film te zien over de stad Sevilla wat ook zeker een aanrader is! Vervolgens gaan we naar buiten en kijken we onze ogen uit wat een prachtige uitzichten biedt deze plek over de stad. Het is inmiddels al een uur of 10 in de avond maar het is nog steeds heerlijk weer. Een vest of trui is zeker niet nodig. Wat is dit toch een fijne periode om in Sevilla te zijn.

las-setas
uitzicht-vanaf-las-setas