Genieten in Andalusië
Wonen, werken, studeren of op vakantie in Andalusië
Search
Close this search box.

MENU

Search
Close this search box.
sevilla-real-alcazar

#29 Het mysterie van het Koninklijk paleis van Sevilla

Picture of Annelies
Annelies
Leestijd: 3 minuten

Op bezoek bij het koninklijk paleis van Sevilla, het Real Alcázar

Het is een zonovergoten dag in Sevilla als we op weg zijn naar het koninklijk paleis van Sevilla, het Real Alcázar. We hebben onze kaartjes online gekocht met het tijdslot 12:00 uur. Mooi denken we, dan hoeven we niet in de rij. En hebben we ook nog tijd voor een koffietje. Toch? Als we aankomen staat er werkelijk een gigantische rij mensen te wachten. Voorzien van een ticket. Huh?

We kijken elkaar aan. Dan maar geen koffie en aansluiten? Laten we dat maar doen. Het is verwarrend, er staat niets aangegeven. Mensen die nog geen kaartje hebben, moeten dat eerst kopen bij het loket aan de andere kant van het paleis. Die staan dus twee keer in de rij.

Op enig moment splitst de rij zich in tweëen. Wij denken, oké, twee controleposten, prima. Maar nee hoor. Als wij zo’n beetje aan de beurt zijn, wordt ons duidelijk gemaakt dat we in de verkeerde rij staan. Niet dat dat ergens aangegeven werd. Of we maar weer even achteraan willen sluiten. Nou, wat een lekker begin. Wij dus weer een stuk naar achteren. Uiteindelijk belanden we dan toch in het paleis. De eerste horde is genomen.

entree-real-alcazar-sevilla
real-alcazar-sevilla

Drukte alom

We zijn binnen. Al rondkijkend lopen we door het Alcazar, nou ja lopen, het is meer schuifelen. Vele kinderen, op schoolreisje, schieten links en rechts langs je heen. Grote groepen die naar een gids staan te luisteren, blokkeren menig keer de doorgang. Ons tijdslot blijkt toch niet zo handig gekozen. Waarschijnlijk is het beter om laat in de middag het paleis te bezoeken.
verdiepingen-real-alcazar-sevilla
binnenplaats-real-alcazar

Prachtig

Het paleis is prachtig. Je kijkt je ogen uit. Beelden zeggen meer dan woorden, dus kijk maar! 

real-alcazar-doorkijkje-sevilla
real-alcazar-poorten-sevilla

Het mysterie

We klimmen via een smalle trap naar boven en belanden in een kapel met prachtige azulejos (andalusische tegeltjes). Daar is het aanmerkelijk rustiger. We wandelen er doorheen en komen via een soort patio aan de andere kant. Ineens staan we weer beneden en dat terwijl we geen trap afgedaald zijn. Huh? Zijn wij nou gek geworden? Hebben we zo rondgekeken dat we niet gemerkt hebben dat we naar beneden zijn gegaan? Voor ons blijft het vooralsnog een mysterie. We moeten echt nog een keertje terug om dit te uit te zoeken. Wordt op enig moment vervolgd…

kapel-real-alcazar-sevilla
marjolein-annelies-real-alcazar-sevilla
real-alcazar-tuinen-sevilla

De tuinen

Niet alleen het paleis is prachtig, de tuinen mogen er ook zijn. Strak gesnoeid met prachtige waterpartijen en galerijen.

We zijn het er over eens. Als je Sevilla bezoekt, ga dan ook zeker een kijkje nemen in het Koninklijk paleis, het Real Alcazar. Koop van tevoren online een ticket, dat scheelt je in ieder geval één rij ;o)

blik-op-tuin-real-alcazar
tuinen-real-alcazar-sevilla
real-alcazar-tuin-waterpartij