Genieten in Andalusië
Wonen, werken, studeren of op vakantie in Andalusië
Search
Close this search box.

MENU

Search
Close this search box.
bovenaanzicht-van-de-benb-finca-gordo

Finca Gordo Bed & Breakfast – Riogordo, Málaga

GenieteninAndalusie.nl
GenieteninAndalusie.nl
Leestijd: 4 minuten
Tekst: Annelies Kamper

Tekst: Annelies Kamper

Fotografie: Peter Laarakker

Fotografie: Peter Laarakker

Te gast bij Finca Gordo

Het is nog redelijk vroeg als Erik de wandeling gaat lopen die start vanuit de B&B Finca Gordo. Ik ga niet mee, maar zoek een plekje om even een paar uurtjes te werken. Dat vind ik bij het zwembad. Heerlijk in de schaduw en voorzien van een flesje water. Wat een fijne plek hebben we hier weer. Heerlijk rustig, met een fraai uitzicht op de bergen. En dat de omgeving prachtig is, blijkt ook wel uit de verhalen van Erik als hij weer terug is.

de-natuur-rondom-benb-finca-gordo

De ligging

Je vindt Finca Gordo B&B aan de rand van Riogordo. Riogordo is een authentiek, wit dorp, gelegen tussen de Montes de Málaga en de Sierra de las Nieves. Je kunt er vanuit de B&B lopend heen. Binnen een half uurtje ben je er. 

De ligging van Finca Gordo is ook gunstig om allerlei uitstapjes te doen. Málaga ligt op zo’n 40 km en het leuke dorp Colmenar is slechts een kwartiertje rijden. Iets verder weg, maar nog steeds goed bereikbaar vind je bijvoorbeeld ‘El Caminito del Rey’. Je rijdt er in 1,5 uur naartoe.

De omgeving is prachtig, met het uitzicht op de bergen. Daar kun je ook al van genieten, zittend op het terrasje voor je kamer bij de finca.

 

buitenterrein-finca-gordo

De kamers van Finca Gordo

gastenkamer-finca-gordo
een-van-de-kamers-van-benb-finca-gordo
slaapkamer-benb-finca-gordo

Finca Gordo beschikt over vier ruime gastenkamers, geschikt voor 2 personen.  Alle met een fijne badkamer en een heerlijk terras met uitzicht op de bergen. De kamers beschikken over ruime bedden, die ook als eenpersoonsbed opgmaakt kunnen worden. In kamer ‘Tres’ kan, indien gewenst een derde bed bijgeplaatst worden.

Wil je met je familie hier verblijven? Dat kan ook. De finca kan in haar geheel gehuurd worden. Het biedt ruimte aan maximaal 10 personen. Peter en Marina, de eigenaren, staan dan voor je klaar om het ontbijt, de lunch en het diner te verzorgen. Indien gewenst natuurlijk. 

Faciliteiten van Finca Gordo

het-zwembad-van-finca-gordo
zwembad-in-het-avondlicht

Het zwembad van finca Gordo ligt iets van het huis af en biedt daardoor extra privacy. Er zijn meerdere plekjes in de tuin, waar je heerlijk kunt chillen, een boekje kunt lezen of zelfs werken. Fijn als je de mogelijkheid hebt om remote te kunnen werken en ondertussen kunt genieten van het uitzicht en af en toe even in het zwembad kunt plonsen.

olijfboom

Gastronomie

ontbijt-met-uitzicht
ontbijt-binnen-bij-finca-gordo
ontbijten-bij-finca-gordo

Peter en Marina serveren een ontbijt op maat, om zo verspilling tegen te gaan. Wel zo fijn als je kunt aangeven wat je graag eet.

De lunch en het diner worden niet standaard geserveerd, maar kunnen in overleg wel verzorgd worden.

Een paar keer per week verzorgt Peter een driegangen-menu. Dan kun je fijn aanschuiven. Ook dit gaat in overleg met de gasten. 

yoghurt-voor-het-ontbijt
avocadoroom-met-vis-finca-gordo
spaans-hapje-finca-gordo
bietenvoorgerecht-finca-gordo
taartje-finca-gordo
appeltaart-finca-gordo

Wandelen in de omgeving

Finca Gordo heeft een mooie wandeling samengesteld die begint en eindigt in de B&B. Hoe fijn is dat? Dat de wandeling zeer de moeite waard is, blijkt wel uit onze blog die we daarover geschreven hebben. 

amandelbloesem-bergen-bij-riogordo

Leren fotograferen

Peter is een professionele fotograaf en heeft ruim 30 jaar in Nederland een fotostudio gehad. Hij biedt op de finca de mogelijkheid om een fotocursus te volgen. Of je nu alleen of in een groepje bent. Je leert dan fotograferen in een geweldige omgeving én je meteen een heerlijke overnachtingsplek. Wel zo handig!

peter-aan-het-werk-als-fotograaf

Wat een fijn verblijf hebben we hier gehad. Echt een mooie plek om te vertoeven. We spraken Peter en Marina ook over hun vertrek vanuit Nederland naar hier.

Nieuwsgierig naar hun emigratieverhaal? Je leest het door op de onderstaande button te klikken.

peter-en-marina-finca-gordo-riogordo

Finca Gordo B&B

Peter Laarakker & Marina van Welie

 

Adres: El Portonde de la Axarquia 13
29180 Riogordo
Málaga, España

Telefoon: +31 653 534 088
Telefoon: +34 711 004 176
Mail: info@fincagordo.nl
Website: fincagordo.nl