Genieten in Andalusië
Wonen, werken, studeren of op vakantie in Andalusië
Zoeken
Sluit dit zoekvak.

MENU

Zoeken
Sluit dit zoekvak.
tajo-de-gomer-y-dona-ana-natuur-riogordo

#44 Wandeling vanuit je B&B

Foto van Erik
Erik
Leestijd: 3 minuten

Wandelen vanuit Finca Gordo

Peter en Marina, de eigenaren van Finca Gordo in Riogordo, vinden het meteen leuk als we langs komen om een artikel te schrijven over hun B&B en wat er allemaal komt kijken bij het opzetten en runnen van een B&B in Andalusië. Marina heeft wel één voorwaarde, de wandeling, die direct vanaf hun B&B start, moet wel gelopen worden.

start-bij-finca-gordo-wandeling

Afspraak is afspraak

Ik start om 9:00 met de wandeling. Annelies blijft in de B&B achter om te werken. Van Marina krijg ik een met de hand getekende kaart mee. Kan niet fout gaan, zou je denken…

Met 2 liter water in mijn rugzak, leermomentje van de wandeling in de Sierra de Mijas, begin ik aan de wandeling. Ik loop door de poort bij de B&B en zit meteen op de route. Ik heb er zin in!

uitzicht-wandeling-riogordo
boom-op-wandelroute-finca-gordo

Finca Gordo ligt op een dusdanige hoogte dat je vanaf de start meteen een wijds uitzicht hebt. Het dal is glooiend en omgeven door bergen. In combinatie met de verschillende kleuren geeft het geheel een fascinerend beeld. De route loopt over de lokale weg. Dat heb je eigenlijk niet door, de hele wandeling heb ik geen auto of ander voertuig gezien.

kleurrijk-uitzicht-riogordo

Verdwaald?

Het uitzicht neemt mij zo in beslag dat ik, ondanks de duidelijke kaart, toch de verkeerde afslag neem. Daardoor kom ik op een plateau waar zo’n 10 ‘paden’ op uitkomen. Dan wordt het wel even verwarrend… Omdat je in Andalusië in het buitengebied best snel kunt verdwalen gok ik het er niet op en loop ik de route een stukje terug. Al snel zie ik waar ik de verkeerde afslag heb genomen en kies nu wel de juiste weg.

wandeling-finca-gordo-zandweg
wandelroute-finca-gordo-riogordo

Wat een uitzicht!

En dan opeens komt het mooiste deel van de route. Recht voor je doemen de toppen van de Gomer 1.129 meter en Dona Ana 1.188 meter op. Het pad kronkelt een beetje zodat je de toppen steeds vanuit een andere positie ziet en je toch weer je fototoestel pakt omdat dit beeld weer mooier is dan het vorige.

mirador-tajo-de-gomer-y-dona-ana
stilte-tajo-de-gomer-y-dona-ana

Aanrader!

Door alle fotostops moet ik het laatste gedeelte iets te gehaast afleggen. Wij hebben vanmiddag een afspraak met een Nederlands stel dat vanaf september een blog gaat bijhouden op GenieteninAndalusie.nl, ook weer leuk.

De wandeling is een absolute aanrader. Wil jij ook een wandeling starten vanaf een fijne B&B? Bij Finca Gordo ben je meer dan welkom.