Genieten in Andalusië
Wonen, werken, studeren of op vakantie in Andalusië
Search
Close this search box.

MENU

Search
Close this search box.
bo-struiken-onderzoek-vastgoedmarkt

Afstudeeronderzoek Spaanse Vastgoedmarkt

GenieteninAndalusie.nl
GenieteninAndalusie.nl
Leestijd: 2 minuten
Tekst en foto’s: Bo Strouken

Tekst en foto’s: Bo Strouken

Student Vastgoed & Makelaardij Hogeschool Eindhoven

Wie helpt mij met mijn afstudeeronderzoek gericht op de Spaanse vastgoedmarkt ?

Mijn naam is Bo Strouken, 21 jaar oud en woonachtig in het mooie Zuid-Limburg. Momenteel zit ik in het laatste jaar van de opleiding Vastgoed & Makelaardij in Eindhoven en ben ik bezig met mijn afstudeeronderzoek. Ik het ervoor gekozen om mij meer te verdiepen in de Spaanse vastgoedmarkt en te onderzoeken welke toegevoegde waarde ik hieraan kan leveren, om het voor de klant gemakkelijker en transparanter te maken om een woning of appartement in Spanje te huren of te kopen. 

Van jongs af aan ben ik al geïnteresseerd in het Spaanse leven en de cultuur. Daarnaast heb ik veel affiniteit met vastgoed. Het leek mij daarom leuk om voor mijn afstudeeronderzoek deze twee componenten met elkaar te verbinden.

de-kust-van-andalusie

Wat wordt onderzocht in het afstudeeronderzoek?

Door mijn studiejaren heen heb ik veel contact gehad met mensen die in Spanje wonen, een woning hebben gekocht of een woning huren, maar ook met Nederlandse makelaars, die woonachtig zijn in Spanje. Ik ben er achter gekomen dat er tijdens het aankoopproces van deze woningen veel misgaat. Dit kan gaan over makelaars en advocaten die hun werk niet goed doen, bestemmingsplannen die niet kloppen of woningen die illegaal zijn gebouwd. 

Zodra een koper een illegale woning heeft gekocht, maar hier geen weet van heeft, dan kan het zo zijn dat de verzekering aangeeft dat het onroerend goed illegaal is gebouwd en de klant geen recht meer heeft op reparaties aan de woning of in het ergste geval bij brand de woning niet herbouwd kan worden. Ik zou dit graag willen veranderen en ervoor willen zorgen dat het voor mensen die een woning willen kopen in Spanje, gemakkelijker en transparanter wordt, waardoor ze niet voor onverwachte verrassingen komen te staan. Dit wil ik tevens doen door betere services en diensten aan te bieden die doelgerichter zijn voor de betreffende klant.

voortuin-finca-el-juncal

Hoe wil ik een bijdrage leveren?

Door mijn ideeën te toetsen aan een doelgericht publiek, hoop ik de antwoorden te krijgen op de vragen voor mijn afstudeeronderzoek.

Graag kom ik in contact met mensen die een woning hebben gekocht of gehuurd in Spanje of momenteel bezig zijn met de aankoop van een woning en hoor ik graag meer over deze spannende ervaring!

Met de vergaarde informatie ga ik onderzoeken wat de klant daadwerkelijk mist en nodig heeft om het aankoopproces te optimaliseren en verbeteren. Naar aanleiding van het afstudeeronderzoek heb ik tevens een enquête opgesteld.

Contact kan worden opgenomen via het volgende emailadres: bostrouken1@gmail.com