Genieten in Andalusië
Wonen, werken, studeren of op vakantie in Andalusië
Search
Close this search box.

MENU

Search
Close this search box.

Fietsen in Andalusië

Fietsen in Andalusië

Fietsen in Andalusië is een fijne en sportieve manier om de prachtige landschappen van Andalusië te ontdekken. In vele steden en daarbuiten vind je mooie opties om per fiets de omgeving te leren kennen. 

Voor het ontdekken van een stad is de fiets een fantastische uitkomst. Binnen enkele uren ga je aan de hand van een gids alle fraaie plekken af om vervolgens te kunnen bepalen waar je nog een keer een kijkje wilt nemen. Een ideale start van je stedentrip!

Ook buiten de steden biedt Andalusië een grote variatie aan fietsroutes. Van schilderachtige kustwegen tot avontuurlijke bergachtige fietspaden. Je vindt het allemaal in Andalusië.

Tips

  • De lente en de herfst zijn de beste seizoenen om Andalusië te ontdekken op de fiets. De temperaturen zijn in deze tijd van het jaar heerlijk aangenaam. De zomers zijn vaak erg heet waarbij activiteiten als fietsen minder geschikt zijn.
  •  Wees goed voorbereid: Fietsroutes in Andalusië kunnen behoorlijk variëren. Het is belangrijk om over een fiets te beschikken waarmee je in verschillende landschappen uit de voeten kan.
  • Kies voor een georganiseerde fietstocht. Dit is vooral handig voor wanneer je de regio nog niet goed kent of wanneer je voorkeur hebt voor begeleiding tijdens het fietsen.

De fietsopties in Andalusië

Fietstour door Córdoba

fietstour-ontdek-cordoba-bij-romeinse-brug

Córdoba is met recht een van de meest bijzondere steden in Andalusië. Een fietstour is de ideale manier om Córdoba en haar prachtige bezienswaardigheden te ontdekken. Er zijn vele aanbieders beschikbaar waarmee je opstap kunt.

Met de redactie hebben ook wij Córdoba per fiets ontdekt. Benieuwd naar onze ervaring? Lees dan nu onze blog over Fietsen in Córdoba

Baja Bikes banner algemeen 468x60

Fietsen in en rondom Ronda

pauze-balkon-ronda-fietstour-ronda

Ronda is gelegen tussen verschillende natuurparken. Dit zorgt ervoor  dat de omgeving prachtig groen is. Velen toeristen gaan graag op pad in en rondom Ronda om het gebied te ontdekken. De regio Ronda leent zich ook zeker voor een uitdagende fietstocht. Door Ronda zelf en door de omgeving. 

De redactie heeft ook per fiets de omgeving verkend. Ben je benieuwd naar fietsen in en rondom Ronda? Lees dan ons artikel over Fietsen in Ronda

Fietstour door Sevilla

op-de-fiets-met-pia-tours-door-sevilla

Sevilla is een schitterende stad met een rijke geschiedenis en prachtige cultuur. Je kunt zo een week vertoeven in Sevilla met wat er allemaal te zien is. Wanneer je op stedentrip gaat naar Sevilla is het ideaal om met een fietstour te starten. Zo ga je in een paar uur langs alle hoogtepunten van de stad. Je kunt  vanaf daar bepalen welke bezienswaardigheden je graag nog beter wilt zien.

De redactie heeft vaker een fietstour gedaan door Sevilla met verschillende aanbieders. Zo leuk want iedere aanbieder doet een fietstour op z’n eigen manier. Onze ervaringen kan je lezen in ons artikel ‘Fietstour Sevilla

De redactie van GenieteninAndalusie.nl doet vaker fietstours in Andalusië. Wil je op de hoogte blijven van onze laatste fietstours? Hou dan onze sociale media kanalen in de gaten.