Genieten in Andalusië
Wonen, werken, studeren of op vakantie in Andalusië
Zoeken
Sluit dit zoekvak.

MENU

Zoeken
Sluit dit zoekvak.
maria-luisa-park-sevilla-pia-tours

Fietstour Sevilla

Foto van Bart
Bart
Leestijd: 4 minuten

Fietsen door Sevilla

Sevilla is een schitterende stad voor een citytrip. Er is zoveels moois te zien en leuks te doen. Maar waar begin je?

Een hele leuke manier voor een eerste kennismaking met deze stad is een fietstour door Sevilla.

bart-op-de-fiets-in-sevilla

Een breed aanbod aan fietstours in Sevilla

Dat een fietstour populair is blijkt wel uit de vele aanbieders die je in Sevilla vindt. Op de fiets ontdek je binnen paar uur de highlights van Sevilla. Je fietst langs vele bezienswaardigheden. Zo kun je mooi een keuze maken welke bezienswaardigheden je nog uitgebreid wilt bekijken.

fietsen-over-de-puente-isabel-II

Sevilla, een fijne stad om te fietsen

Sevilla is een fijne stad voor een fietstour. Het is een vlakke stad waardoor de intensiteit niet heel hoog ligt om een rondje te fietsen. Er zijn vele fietspaden aanwezig die gemarkeerd worden door haar groene kleur.

Midden in het centrum moet je wel even goed opletten. De fietspaden worden daar aangegeven met fietsicoontjes op de grond, maar die wil je nog wel eens over het hoofd zien. Voetgangers letten er al helemaal niet op.

Zelf zijn we met verschillende tours mee geweest op de fiets. Elke met net weer een andere ervaring de diversiteit maakt het erg leuk.

markering-fietspad-sevilla
fietsicoontjes op de grond geven het fietspad aan

Fietstours

pia-tours-sevilla-fietsen-door-sevilla
fietsen-door-sevilla-pia-fietstour

Fietstour met Pia Tours 

Pia Tours, gerund door Angela & James heeft een breed aanbod aan tours. Naast een fietstour door Sevilla kun je ook terecht voor een tapastour, flamencotour, een boottocht en nog veel meer! Wij gingen fietsen met Pia Tours onder begeleiding van onze enthousiaste gids Mirja die in paar uurtjes ons alle hoogtepunten van de stad heeft laten zien. 

Elke stop wordt gebruikt om even stil te staan bij de desbetreffende bezienswaardigheid om je allerlei leuke informatie te geven. Tussendoor heb je een break om gezellig met de groep even een drankje te drinken op een van de vele terrassen in Sevilla.

Fietstour Pia bikes Sevilla
op-de-fiets-met-pia-tours-door-sevilla

Fietstour met Viva Sevilla Tours

We hebben vaker gefietst door Sevilla. Zo ook met Sabine de eigenaresse van Viva Sevilla Tours. Het blijft een fietstour door dezelfde stad, maar toch was deze fietstour weer heel anders. We deden de alternatieve fietstour waarbij we juist niet langs de meest bekende bezienswaardigheden kwamen, maar juist op de onbekendere plekjes. Hier fiets je meer tussen de locals, onwijs leuk! Zo leer je tijdens deze fietstour het authentieke Sevilla beter kennen! 

sabine-met-fiets-sevilla
bart-en-walter-op-stap-met-viva-sevilla-tours

Fietstour met Sevilla Sights

We zijn vaak in Sevilla te vinden en een fietstour door de stad is altijd leuk! Zo zijn we ook een keer op stap gegaan met Sevilla Sights gerund door Dolores. Dolores is geboren in Nederland als dochter van Spaanse arbeidsimigranten. In 2005 emigreerde ze vanuit Nederland naar Sevilla. Dolores kent door haar Spaanse roots de Spaanse cultuur als geen ander en kan je daarom enorm veel vertellen over het Spaanse leven en haar cultuur. Een gezellige, leuke en informatieve fietstour is dan ook gegarandeerd als je met Dolores op stap gaat!

cortina-fietsen-sevilla-sights-op-plaza-de-espana
groep-10-personen-sevilla-sights-fietstour

Ben je van plan om naar Sevilla te gaan en wil je snel een indruk krijgen van wat er allemaal in de stad te zien is? Dan is een fietstour door Sevilla ideaal. Er zijn vele leuke aanbieders van fietstours die allen weer hun eigen draai geven aan een tour. Het is informatief, leuk en erg gezellig.

Fietsen met Bajabikes

Bajabikes organiseert op vele locaties een fietstour/fietsvakanties en je kunt er terecht om zelf een fiets te huren. Bajabikes is actief op maar liefst 200 locaties met op bijna elke locatie een Nederlandse gids die je op sleeptouw neemt. Een van de locaties waar je met Bajabikes op pad kan is Sevilla. 

Baja Bikes banner algemeen 468x60