Genieten in Andalusië
Wonen, werken, studeren of op vakantie in Andalusië
Zoeken
Sluit dit zoekvak.

MENU

Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Dolores – Sevilla Sights

Foto van Annelies
Annelies
Leestijd: 14 minuten

Toen ik in Casa Adelante verbleef, zei Monique, de eigenaresse tegen mij. “Praat ook eens met Dolores. Zij verzorgt in Sevilla fietstours met haar bedrijf Sevilla Sights. Maar ze doet nog veel meer.” Mijn nieuwsgierigheid is gewekt, dus maak ik een afspraak met Dolores.
Ik loop naar Triana, de wijk waar Dolores haar bedrijf heeft en strijk neer op het afgesproken terras. Niet veel later komt Dolores aangesneld. En dat met deze temperaturen. Voorzien van een drankje raken we in gesprek.

Het verhaal van Dolores Rubio Jiménez - eigenaresse Sevilla Sights

Snel naar

Hoe het begon

Dolores: “Tja, waar zal ik beginnen. Ik ben geboren in Eindhoven en getogen in Helmond. Mijn vader werkte eerst bij Philips en kreeg daarna een baan in Helmond, dus verhuisde ons gezin daarheen. Ik heb daar altijd fijn gewoond. Mijn ouders hadden de wens om terug te gaan naar hun geboortestad Sevilla, zodra ze met pensioen konden gaan. Helaas haalde mijn vader dat net niet. Hij was het volop aan het regelen toen hij op 65-jarige leeftijd overleed.

Daarna zei mijn moeder: ‘Maar ik ga wel. Ik ga naar huis, naar Sevilla.’ Ik gunde het haar zo om naar Sevilla te gaan en zei tegen haar, ga jij maar, ik kom later ook.

de-wijk-triana-sevilla-stedentrip

Dolores trouwde met een Spaanse man uit Eindhoven, kreeg twee kinderen, een zoon en een dochter die allebei in Helmond zijn geboren. “Ik werkte met veel plezier als administratief medewerkster bij een bedrijf dat handelde in roestvrij staal, echt iets heel anders dan wat ik nu doe. Ons leven was daar, dus dan ga je niet halsoverkop weg. Maar ik wilde er ook graag voor mijn moeder zijn. Mijn moeder had Parkinson, een hele nare ziekte.

Toen wij met het gezin op vakantie waren bij mijn moeder, zagen we hoe slecht ze er eigenlijk aan toe was. Ze had zorg nodig. Die wilde ik haar zo graag geven, dat was echt belangrijk voor mij. Het voelde als nu of nooit. Mijn man zei: ‘Ik heb liever een gelukkige vrouw in Spanje, dan een ongelukkige vrouw in Nederland’. Hij gunde het mij om bij mijn moeder in de buurt te zijn en voor haar te zorgen. Dus besloten we ter plekke om naar Sevilla te verhuizen. Je moet ook niet teveel nadenken want dan ga je twijfelen van doe ik hier wel goed aan. De kinderen waren nog jong, 6 en 9. Dat is een leeftijd waarop ze nog vrij makkelijk kunnen integreren.”

Het besluit

Dolores en haar man besluiten naar Sevilla te verhuizen. “We deden een aanbetaling op een huis, op basis van een tekening. Dat was vrij impulsief. Vervolgens keerden we terug naar Nederland, zetten ons huis te koop en zegden onze banen op. Het huis was binnen 4 maanden verkocht en we vertrokken definitief naar Sevilla. Het was 2005. Mijn moeder was dolgelukkig.

Omdat ons huis nog niet klaar was, hebben we met z’n viertjes 1,5 jaar bij mijn moeder gewoond. Dat was prima te doen. Mijn moeder kon ook een beetje voor de kinderen zorgen en wij kregen daardoor wat vrije tijd om rustig te acclimatiseren. Toen ons huis klaar was zijn we daarin getrokken. Het huis was fijn dichtbij mijn moeder. Zij had natuurlijk zorg nodig en ik was tenslotte voor haar  hier naartoe gekomen.”

kathedraal-sevilla-andalusie-spanje
plaza-de-espana-met-fontein-sevilla

Werk

Dolores vindt vrij snel een baan. “De banen lagen voor het oprapen, vooral als je verschillende talen spreekt. Ik spreek vloeiend Spaans, Nederlands en mijn Engels was beter dan het gemiddelde Engels dat ze hier spreken. Ook kan ik met Duits en Frans goed uit de voeten. Ik vond een hele leuke baan op het vliegveld. Maar door de toenemende vertragingen in het vliegverkeer, werden mijn werktijden steeds onregelmatiger. Het was niet langer te combineren met de zorg voor mijn moeder en kinderen. Zij hadden me nodig dus stopte ik.

Ik wilde een baan dichterbij huis en vond deze in de olijvenhandel, in de export. Het bedrijf zat op loopafstand. Ook dit was weer een leuke baan. Helaas ging het bedrijf verhuizen naar Morón de la Frontera, zo’n 60 km verderop. Dat was voor mij geen optie. Ik ging opnieuw op zoek.

Ik ontdekte het gidsen doordat ik een keer meeliep met een gids in Sevilla. Dat vond ik zo leuk, dat wilde ik ook. Het was ook goed te combineren met de thuissituatie. Ik heb toen wel een hulp in huis genomen, zodat ik een beetje mijn gang kon gaan.”

zicht-op-giralda-sevilla-stedentrip
dolores-rubio-jiminez-sevilla-sights

Zware tijden

Toen Spanje in een flinke economische crisis raakte had dat ook gevolgen voor Dolores.
“Ik dacht op dat moment wel even van, wat heb ik gedaan? Mijn man en ik hadden beiden in Nederland een goede, vaste baan. Dus toen mijn man ook zonder werk kwam te zitten, hadden we het financieel heel zwaar. We konden niet rondkomen. Ik voelde me schuldig, want door mij zaten we hier.”

Dolores en haar gezin komen deze zware tijd door met de hulp van Dolores’ moeder. Verder zetten ze de schouders eronder en trekken ze de buikriem strak aan. Ze kijken wat ze verder nog kunnen doen en of ze wellicht iets kunnen verkopen.

Dolores: “Ik viel echt wel even in een gat. De zorg voor mijn moeder, amper inkomen. Gelukkig bleef mijn man positief. Hij zei: ‘Het gaat ons wel lukken, we gaan het redden. Ik vind wel weer een andere baan.’ Dat gebeurde ook vrij snel. Bij een Nederlands bedrijf kon hij als commercieel medewerker aan de slag. Zo fijn. Ik begon het daardoor ook weer wat positiever te zien.

Toen het toerisme weer aantrok ben ik voor mezelf begonnen. De beste beslissing ooit.

Mijn moeder is inmiddels overleden. Ik ben blij en dankbaar dat ik voor haar heb kunnen zorgen die laatste jaren en dat we samen nog zo’n mooie tijd hebben gehad. Dat is voor mij zo waardevol.

handen-moeder-en-dolores-sevilla

Het leven nu

Dolores: “Mijn man en ik zijn gescheiden. Hij vertrok naar Málaga, ik bleef met de kinderen hier wonen. In het huis dat we destijds in Espartinas, op zo’n 12 km van Sevilla, kochten. Dat bevalt nog steeds goed. Het is fijn om mijn kinderen om mij heen te hebben. We hebben natuurlijk allemaal ons eigen leven, mijn kinderen zijn volwassen nu, 23 en 26. We voelen elkaar goed aan en spreken regelmatig af om samen tijd door te brengen, samen te eten bijvoorbeeld. Het is ook drukker geworden want beiden hebben een relatie. Dat vind ik helemaal leuk.

En ik heb natuurlijk mijn bedrijf, Sevilla Sights, hier in Sevilla. Daar ga ik meestal met de bus heen vanuit Espartinas. Vaak haalt mijn dochter mij daar weer op, of ik neem de bus terug.

Naast mijn bedrijf geef ik Engelse les aan Spaanse kinderen. Dat doe ik al sinds 2005. Eén op één en dat vind ik nog steeds erg leuk om te doen.

logo-sevilla-sights

Het bedrijf Sevilla Sights

Dit is mijn 10e jaar nu. In het begin was het best wel moeilijk. Ik kende Maarten & Monique, de eigenaren van B&B Casa Adelante en startte met het rondleiden van hun gasten door Sevilla. Ik vond het heerlijk, was lekker buiten en onder de mensen. Nu werk ik met vele B&B’s samen.

De fietstours

cortina-fietsen-fietstour-sevilla-sights
fietsen-op-plaza-de-espana-sevilla

Dolores is begonnen met fietstours door Sevilla. “Ik doe het allemaal zelf. Maar als ik een keer niet kan, omdat ik iets anders heb, dan helpt Mandy, een vriendin en ook een Brabantse. Zij neemt dan de fietstours van mij over.
Ik heb mijn eigen fietsen, dat doe ik samen met iemand in Málaga. Het zijn fietsen van het merk Cortina. Deze zijn sterk en zijn prima voor een stadstour.

plaza-de-toros-sevilla-stedentrip
torre-del-oro-sevilla
castillo-san-jorge-sevilla

Manier van werken

Dolores wil graag op een gezellige manier de toeristen de stad laten zien. “Ik wil het zo neerzetten dat ik het zelf ook leuk zou vinden om met zo’n tour mee te gaan.

Kijk om nou te vertellen dat de kathedraal in 1084 gebouwd is, tja. Ik ben niet zo van de jaartallen en heb het meer over de zoveelste eeuw. De elfde in dit geval. Als er mensen zijn die er dieper op in willen gaan dan vragen ze dat wel en kan ik het hen vertellen. Ik ben veel meer van het vertellen van leuke anekdotes, de verhalen en de legendes. Dat is mijn manier om de stad te laten zien.

Ik vertel niet alleen over wat we zien, maar ook over hoe het leven in Sevilla is. Dat is voor mij heel belangrijk. Ik ben nu in de vijftig en ik kom hier al mijn hele leven, dus ik weet echt wel wat van Sevilla. Niks ten nadele van de studenten van bijvoorbeeld Bayabikes hoor, maar die kun je niet zoveel buiten de tour om vragen. Zij zijn echt gericht op de tour zelf, leren een verhaal uit hun hoofd en zijn hier meestal maar een paar maandjes.

Bij mij kunnen mensen ook terecht met vragen zoals waar kun je goed eten, waar is een goede flamenco show, weet je nog een leuk verblijfadresje e.d. Of als ze problemen hebben, bijvoorbeeld dat hun paspoort is gestolen, dan kunnen ze mij altijd bellen. Ze hebben mijn telefoonnummer, ik ben altijd bereikbaar én ik weet hoe moeilijk het is als je de taal niet spreekt. Ik heb ook een live chat. Zo kan ik mij onderscheiden van anderen.

guadalqivir-rivier-in-sevilla
archeologisch-museum-maria-luisa-park-sevilla

Groepsgrootte

De groep waarmee Dolores op pad gaat is maximaal 10 personen. “Met een grotere groep op stap gaan werkt niet voor mij. Ik vind 10 al best veel. Ik wil gezellig met die mensen op een terrasje zitten, naar hun leven kunnen vragen of vragen beantwoorden die zij aan mij stellen over hoe ik hier beland ben. En over het dagelijkse leven hier. Dat vind ik leuk en is mijn manier van werken.

groep-10-personen-sevilla-sights-fietstour

Klanten

Hoe krijg jij je klanten?

Veruit de meeste mensen komen bij Dolores via mond-tot-mond reclame. Zeg maar 8 van de 10. “Dat vind ik een hele fijne manier. Die mensen zeggen dan bijvoorbeeld: ‘Mijn broer heeft deze tour gedaan en vond het geweldig”. Dat geeft aan dat mensen mijn tour zo waarderen dat ze deze aanraden.“

Samenwerking

Dolores werkt veel samen met B&B eigenaren. Na de eerste paar tours, nodigde zij, in een straal van 50/60 kilometer rondom Sevilla, alle Nederlandse B&B eigenaren uit voor een geheel verzorgde, gratis en vrijblijvende dag. Met een rondleiding en een etentje. “Dat heeft mij natuurlijk wel geld gekost, maar ik zag het als een investering. Niet iedereen kon komen, maar de mensen die geweest zijn vonden het een heel geslaagde dag.

Ik heb daarna de afspraak gemaakt met hen, dat als zij gasten naar mij doorsturen, ik daarvoor een commissie betaal. Er waren ook B&B-eigenaren die zeiden: ‘Dolores, wij hoeven geen commissie, voor ons is het belangrijk dat onze gasten ‘s avonds terugkomen en zeggen dat het top was. Dat is genoeg.’

En ik doe datzelfde. Als ik hoor dat iemand op zoek is naar een B&B dan vraag ik wat voor B&B ze willen en geef ik wat alternatieven door. Bijvoorbeeld Casa Adelante van Maarten & Monique of Casa Arena Sevilla van Ruud. Vaak meld ik het ook niet eens aan de eigenaren .Ik gun het hen, net zoals ze het mij gunnen.

Dat vind ik ook zo mooi van Spanje. Het elkaar iets gunnen zit gewoon meer in deze cultuur. In Nederland is het toch wel een beetje anders, daar is het meer zoiets van voor wat, hoort wat. Die letten wat meer op de centjes.

Misschien ben ik ook wel een rare in die zin. Op mijn site staat dat drankjes niet inbegrepen zijn in de tour, maar het gebeurt maar zelden dat ik mensen zelf laat betalen voor hun drankje als we gezellig op een terras zitten. Ik ben nou eenmaal zo.

las-setas-sevilla-i-love-sevilla

Corona

Corona was ook een zware periode. Overheidssteun was er maar minimaal. Dolores had haar vaste kosten. “De huur van het pand en de hypotheek liepen gewoon door en inkomsten waren er niet. Het ergste is dat je geen idee hebt wanneer het afgelopen is.

Het voelde dan ook als een klein wonder, dat ik, op mijn leeftijd, een baan vond die ook nog eens hartstikke leuk was. Bloemen verkopen op de bloemenveiling. Die gingen naar Aalsmeer. Ik sprak Nederlands, dat was handig aan de telefoon met de klanten.

Het nadeel was wel dat ik er een uur voor moest rijden naar Huelva. Over een lange, rechte en saaie weg. Ik heb een paar keer gehad dat mijn ogen dichtvielen en ik wakker schrok van gestuiter op de weg, dus dat was wel een beetje gevaarlijk. Vanuit huis werken had prima gekund, maar dat wilde mijn baas niet.

Gelukkig kwam vrij snel het toerisme weer op gang en kon Dolores daar naar terug. “Dit is toch echt wel mijn ding. Ook al doe ik het nu al zo lang, ik vind het nog steeds geweldig. Ik heb zelfs dagen dat ik drie tours doe en nog blijft het leuk. Al is drie op een dag best veel. Een tour duurt ongeveer 2,5 uur en loopt soms wel eens uit tot 3 uur. Op zo’n dag fiets ik dan ruim 33 km, nou dat voel ik dan wel. Gelukkig is het redelijk vlak hier in Sevilla, haha.”

Continue wijzigingen & Vergunningen

Iedere keer is er wel iets. Dan moet je hier weer een vergunning voor hebben en dan daar weer voor. Als je dit niet doet, krijg je een boete, dat soort dingen. Dat is wel eens lastig. Maar weet je, ik verdien zo mijn brood, dus ik accepteer het en ga er in mee. Mag ik ergens niet naar binnen dan blijf ik gewoon buiten.

Maar hoe doe je dat dan? Je fiets langs de kathedraal, heb je daar dan een pauze zodat mensen naar binnen kunnen gaan?

“Nee. De bedoeling van de fietstour is dat je een eerste indruk krijgt van de stad. Ik laat de mensen Sevilla zien en vertel erover. Over de kathedraal, het paleis, de Jodenwijk, het Plaza de España etc.

De mensen bepalen dan zelf van ‘Ooh morgen ga ik dit doen of dat nog eens bekijken’. Als mensen de kathedraal willen bezoeken dan kunnen ze dit via mij reserveren. Ik regel dan een officiële gids.”

stedentrip-sevilla-kathedraal

Vergunningen

Als je een officiële gids wilt zijn voor de kathedraal en het paleis, dan heb je daar een vergunning voor nodig. De eisen zijn heel streng.
Dolores: “Ik ben het nog niet, maar wel bezig om een officële pas te halen. Dan kan ik mensen ook in de kathedraal rondleiden. Want dat mag ik nu niet. Ik wil nu ook geen problemen met de officiële gidsen. Vooral de Spaanse gidsen zeggen: ‘Je mag hier niet komen, dit is mijn terrein’. Ik kom dan in hun vaarwater en dat willen ze natuurlijk niet.

Ik werk nu heel fijn samen met een aantal officiële gidsen. Zij schakelen mij in voor een fietstour en ik hen voor een rondleiding. Een prima wisselwerking.

Toch wil ik zelf een officiële gids worden. Hiervoor moet ik voor twee buitenlandse talen een certificaat halen. Voor Engels heb ik dit al gehaald en binnenkort ga ik in Madrid voor mijn Nederlands certificaat op. Ik mag toch hopen dat ik wel het C1 niveau Nederlands heb. Nog even wat grammatica ophalen en dan red ik het wel.

Wel vind ik het weer eventjes spannend, maar zo kom ik verder. Ik sta altijd open voor nieuwe dingen en ga daar ook echt voor. Ook als ik daarvoor een paar jaar moet investeren in een studie of wat dan ook. Nu wil ik die pas hebben, want dan kan ik weer meer doen voor toeristen en dat vind ik ontzettend leuk. Ook handig voor als ik ouder ben en misschien niet meer elke dag zoveel wil fietsen.

Het houdt mijn werk ook afwisselend en spannend. Ik doe dit nu 10 jaar en er zijn altijd wel weer nieuwe regeltjes. Zo mag je nu niet meer in de voormalige jodenwijk komen met de fiets. Prima. Ik los het op om over de jodenwijk te vertellen en ik fiets er omheen. Er is altijd een plan B.

Andere tours van Sevilla Sights

Op de website van Sevilla Sights, vind je de tours die Dolores aanbiedt en die zijn heel divers. Zo kun je naast de fiets- en wandeltours, bijvoorbeeld bij haar terecht voor een flamenco-show, een Iberische hamtour, een bezoek aan een stierenfarm of een boottour op de Guadalquivir aan.

“Aanvankelijk ging ik mee met de hamtour, maar tegenwoordig kan ik bijna niet meer weg hier omdat het zo druk is. Dan reserveer ik wel de tour, ik stuur de mensen het adres en regel ook alles met de rokerij. De tour is dan wel in het Engels. Als mensen de tour persé in het Nederlands willen dan regel ik een tour op een moment dat ik wel mee kan.”

boottocht-guadalquivir-sevilla-sights
stierenboerderij-sevilla-sights

Groepsarrangementen

Dolores biedt unieke groepsarrangementen, waaronder een superspannend spel door Sevilla, ‘Casa de La Moneda’. Het spel is geïnspireerd op Casa de Papel. Je hebt voor dit spel je smartphone nodig. De groep wordt in teams verdeeld. Deze teams moeten missies in de stad uitvoeren om uiteindelijk met een schatkaart de oude muntfabriek te vinden en de kluis te openen.

Dolores: “Ik verzorg ook een pelgrimstocht naar El Quema, dat heeft echt niemand en is ook echt wel uniek. Je gaat dan op een kar, door een beschermd natuurgebied naar de plas El Quema. Hier zie je broederschappen, die zodra hun ossekar met het beeld van hun broederschap in de plas staat, allemaal beginnen te bidden, staand of zittend op hun paard in het water met hun hoed tegen hun borst gedrukt.”

op-de-kar-pelgrimstocht-el-quema
pelgrimstocht-el-quema

Trainingskampen

In de winter, december/januari heeft Dolores het ook best druk, want dan gaan Nederlandse amateurclubs naar Sevilla op trainingskamp. Zoals bijvoorbeeld voetballers. “Naast trainen willen ze ook wat aan teambuilding doen. Ik organiseer dat allemaal. Zij boeken de vlucht en het hotel vanuit Nederland, ik doe de rest. Ik haal ze met de bus op bij het vliegveld en breng ze naar het hotel. Ik regel de velden, trainingen en eventuele wedstrijden met een lokale club. Natuurlijk gaan we ook fietsen en regel ik leuke restaurantjes en uitstapjes. Echt van alles dus. Superleuk om te doen.”

Maatwerk

Wil je een programma op maat, dan ben je bij Dolores aan het juiste adres. “Mensen sturen mij een mail met: ‘Hoi Dolores, wij komen dan en dan naar Sevilla met zoveel personen, kun je een programma maken?’
Dat vind ik echt leuk. Ik vraag dan naar de leeftijdsgroepen en maak vervolgens een programma, dat altijd begint begint met een fietstour. Ik kan van alles regelen. Restaurantjes, een flamencoshow, een kookworkshop of wat dan ook. Komt er een groep met alleen maar mannen en houden ze van voetbal, dan ga ik met ze naar het voetbalstadion van Sevilla of Real Betis voor een rondleiding.”

maatwerk-tour-sevilla-sights

Vakantie en vrije tijd

“In de zomer is het rustig want dan is het in Sevilla voor veel mensen echt te warm. De temperatuur loopt ook al gauw op tot boven de 40 graden. Af en toe komt er wel iemand, maar niet zoveel. Dan neem ik wel eens een paar dagen vrij.

Dan ga ik op stap in eigen land. Of ik organiseer iets met collega gidsen. Ben ik donderdagavond weg en kom ik zondagavond weer terug. Nooit echt langer dan een dag of vier á vijf. Ik vind het heerlijk zo. Als ik een dagje vrij ben en ik kan een dagje naar het strand vind ik het al prima.

Ik wil ook niet te lang wegblijven vanwege mijn hondje. Nou ja, hij is eigenlijk van mijn dochter, maar ik laat hem altijd uit en ben echt gek op dat dier. Als ik naar huis bel, vraag ik ook altijd als eerste hoe het met de hond is. Dan krijg ik meestal een reactie van ‘Oh ja, met mij gaat het goed hoor.’

Thuis in Sevilla

Heb jij ooit spijt gehad van je besluit om naar Sevilla te gaan?

“Nee, nu niet meer. Maar wel in die tijd van de crisis. Toen kon ik me wel voor m’n kop slaan.
Maar ja, wat voor zekerheid heb je tegenwoordig. Ik heb zoveel verhalen gehoord van mensen in Nederland die ook hun baan kwijtraakte. Mijn ex-man heeft wel een moment gehad van ik ga even in Nederland een tijdje werken. Maar zodra hij weer een baan had, verdween dat idee. 

Sevilla is mijn thuis. Ik vind het ook heel fijn om af en toe even in Nederland te zijn, voor een weekendje bijvoorbeeld. Dat is voldoende. Ik heb nog een zus in Nederland wonen. In haar hart wil ze ook wel hier naartoe komen, maar ze durft niet alles achter te laten.”

sevilla-plaza-de-espana-andalusie

Weerbaarheid en doorzettingsvermogen

Dolores is een sterke vrouw die veel aankan en bij tegenslag steeds weer overeind krabbelt.

“Ja, ik ben een zelfstandige vrouw en van niemand afhankelijk. Dat vind ik ook heel belangrijk. Die zelfstandigheid heb ik al vroeg geleerd. Mijn ouders werkten allebei. Daardoor had ik als kind een sleutel. Mijn school was vlakbij ons huis, dus tussen de middag ging ik naar huis om een boterhammetje te eten. Dat was voor mij en mijn zus heel gewoon.

Ik zie zoveel gezinnen die bij elkaar blijven omdat ze niet anders kunnen. Vaak zijn het hier de vrouwen die stoppen met werken en voor de kinderen gaan zorgen. Die zijn dan volledig afhankelijk van hun man. Als ze dan niet meer gelukkig zijn, blijven ze vaak noodgedwongen in dat huwelijk.

Dat zou ik niet willen, niet voor mijzelf en ook niet voor mijn dochter. Je moet jezelf kunnen redden. Dus zelf je schouders eronder zetten en je eigen inkomen verdienen. Dat geldt natuurlijk ook voor mijn zoon.

Ik vind het ook belangrijk dat mijn kinderen hun vleugels uitslaan. Een tijdje naar Nederland om te studeren of wat dan ook. Mijn dochter zegt bijvoorbeeld, ‘Ik wil met een stel vrienden naar Ibiza om daar iets gaan doen.’ Dan zeg ik prima, moet je doen.

Dat vinden veel mensen hier maar vreemd. Die zijn erg beschermend naar hun kinderen en bang voor wat er allemaal wel niet kan gebeuren. Maar ja, denk ik dan, hier kan ook van alles gebeuren. Ik denk dat je je kinderen de kans moet geven ervaringen op te doen, met tegenslagen om te leren gaan. Vallen en weer opstaan, dat soort dingen. Houden van is loslaten.

Mijn zoon heeft nu best wel een goeie baan en die zie ik voorlopig ook nog wel thuisblijven om even flink te sparen. Dat is ook prima. Mijn dochter is nog aan het uit vinden wat ze wil.“

dolores-met-haar-kinderen

De toekomst

Dolores: “ Ik heb echt wel eens even gedacht om iets anders te gaan doen, maar ik doe dit met zoveel enthousiasme, met zoveel plezier. Dit is toch echt mijn ding. En als je dan hoort van de mensen ‘Je brengt het op een zo’n leuke manier, we hangen aan je lippen.‘ Nou, dat doet me wel wat. Daar doe ik het ook voor.

Ach en die moeilijkheden waar je af en toe tegen aan loopt, zoals met vergunningen, die neem ik maar voor lief. In al die jaren hebben ze één keer echt moeilijk gedaan, maar ik ben er nog steeds. Ze kennen me en weten heus wel wie ik ben, als ik met 10 van diezelfde fietsen kom. Dan zeggen ze ook, daar heb je haar weer, haha. Leuk toch?”

Dolores Rubio Jiménez

Sevilla Sights

C. Clara de Jesús Montero 5
41010 Sevilla, España

Telefoon: +34 639 42 96 63
Mail: info@sevillasights.com
Website: sevillasights.com